Drapstruet etter Muhammed-bilder

Faksimile av avisa Magazinets oppslag tirsdag om de omstridte Muhammed-tegningene.

Faksimile av avisa Magazinets oppslag tirsdag om de omstridte Muhammed-tegningene. Foto: Morten Holm / SCANPIX

Redaktøren for den norske kristne avisen Magazinet har fått drapstrusler etter å ha trykket karikaturtegninger av profeten Muhammed.

12.01.06 16:57

«You are a dead man» står det i e-posten redaktør Vebjørn K. Selbekk mottok torsdag formiddag etter å ha trykket karikaturtegningene. Det melder Dagbladet.no.

Trusselen er sendt fra en populær e-posttjeneste i Midtøsten og avsenderen er anonym. Selbekk har også fått tilsendt bilder av et brent lik fra en annen e-postadresse.

- E-posten med bildet av det forbrente liket er mest skremmende. Men jeg er ikke redd. Det er selvfølgelig ubehagelig, spesielt for en familiemann. Men jeg kan ikke gå rundt og være redd, sier Selbekk til Dagbladet.no.

TV 2 Nettavisen skrev onsdag at arabiske aviser over hele verden har reagert kraftig på at den norske kristenavisen Magazinet trykket karikaturtegninger av profeten Muhammed.

I fjor høst trykket danske Jyllands-Posten tolv karikaturtegninger av profeten Muhammed. Serien ble kalt Muhammeds mange ansikter, og provoserte fram flaggbrenning, drapstrusler og skarpe reaksjoner internasjonalt. Tirsdag valgte Magazinet å trykke den samme karikaturserien.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.