NA24.no

Drar du hit får du 150.000

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Norges minste kommune har en sjenerøs velkomsthilsen.

Den lille øya Utsira ligger 18 kilometer vest for Karmøy, omtrent en time med ferge fra Haugesund.

Dette er Norges minste kommune med 216 innbyggere. Selv om de er imot sammenslåing med andre kommuner, vil de gjerne bli større.

- Du får 150.000 kroner i tilskudd hvis du vil flytte hit og bygge hus. Men da må du først ha bodd her i en prøvetid på ett år, sier økonomisjef Rune Solevåg i Utsira kommune til Dagens Næringsliv (DN).

Han er forøvrig også administrasjonssjef, personalsjef, kultursjef, barnevernsleder, sosialsjef, Nav-leder og oppvekstsjef.

Prøvetiden skal hindre at mottakere stikker fra øya så fort pengene er på konto.

Les også: Utsira er Norges mest populære Facebook-kommune

Utsira har hatt støtteordningen siden slutten av 1980-tallet. Selv om innbyggertallet er redusert med 40 personer siden rundt 2000, mener Solevåg at ordningen har bidratt positivt på innbyggertallet.

Det er imidlertid kun én person som kan få tildelt 150.000 hvert år for ikke å sprekke kommunens budsjett.

Støtten skal gå til oppussing eller nytt hus.

Utsira kan for øvrig friste med et av Norges beste bredbåndsdekning og verdens første vind- og hydrogenanlegg. Kommunen tilbyr også alt en kommune skal tilby, og trolig en spennende værtype. Arbeidsplasser er det imidlertid lite av.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere