NA24.no

Drastisk renteøkning i Russland

Den russiske sentralbanken hever renta fra 10,5 til 17 prosent for å begrense faren for inflasjon og ytterligere svekkelse av rubelen.
Den russiske sentralbanken hever renta fra 10,5 til 17 prosent for å begrense faren for inflasjon og ytterligere svekkelse av rubelen. Foto: Kuba (Wikimedia Commons)
Sist oppdatert:
I et forsøk på å styrke en svekket rubel, hever den russiske sentralbanken renten med 6,5 prosentpoeng til 17 prosent.

I en kunngjøring heter det at renteøkningen fra 10,5 til 17 prosent har til hensikt å begrense faren for inflasjon og ytterligere svekkelse av rubelen.

Verdien av rubelen har rast nedover de siste månedene, først som følge av vestlige sanksjoner og i de siste ukene også som følge av fallende oljepris. Mandag falt rubelen 10 prosent mot dollaren, det største fallet siden 1998.

De vestlige sanksjonene, som skyldes russisk støtte til prorussiske opprørere i Ukraina, har fått internasjonale investorer til å sky Russland og trekke penger ut av landet.

I et forsøk på å begrense kapitalflukten og stanse svekkelsen av valutaen har sentralbanken allerede flere ganger hevet renten.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere