NA24.no

Foto: Berit Almendingen/TV 2 Nettavisen

Drepende kritikk mot Pape

Sist oppdatert:
Arbeiderpartiets Tom Pape får kraftig kritikk i et enstemmig styrevedtak i Oslo Ap tirsdag kveld for sin opptreden i ambassade-saken.

Folkevalgte i Arbeiderpartiet fra Ullern og Vestre Aker truet med å kaste Pape etter at han stemte for å flytte den amerikanske ambassaden til Huseby i Ullern/Vestre Aker.

Tirsdag var det duket for oppvaskmøte i styret i Oslo Arbeiderparti. Møtet trakk ut i de sene kveldstimer, og representantene kom ikke ut fra møtet i folketeaterbygningen i Oslo før etter rundt fem timer.

Sikret flertall
- På alle fem møter hvor spørsmålet om flytting av den amerikanske ambassaden har vært oppe (...) har det vært gjort enstemmige vedtak, påpekes det i vedtaket fra tirsdag kveld.

Sammen med to andre utbrytere, Kari Pahle (SV) og Ane Willumsen (V), sikret Pape flertall for Huseby da saken ble behandlet i Oslo bystyre.

- Denne opptredenen er fullstendig uakseptabel og illojal, og ikke forenlig med partiets demokratiske tradisjoner, er merkelappen som gis fra Papes lokalstyre.

- Må vurdere selv
Kritikken innebærer ingen eksklusjon av representanten, og gruppeleder for Ap, Rune Gerhardsen, sier til TV 2 Nyhetene at Pape selv må vurdere hva han vil gjøre.

- Ut fra den brede enigheten i partimiljøene våre er det svært kritikkverdig når en representant for Arbeiderpartiet stemmer for H-Frp-byråets forslag, og dermed velter flertallet til de borgeliges fordel. Dette er klart i strid med partiets vedtekter og prinsipper for organisasjonsmessig opptreden, heter det videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere