*Nettavisen* Økonomi.

Drev millionbedrageri fra hotellrom i Bergen

SVINDEL: Utstyrt med PC-er og kortprintere på et hotellrom på Nygårdshøyden produserte 33-åringen falske kort som ble brukt til storsvindelen. Blant annet fikk de tiltalte ut Mercedesen (t.v) til en verdi av 650 000 kroner fra en bilforretning. Foto: Politiet (Bergensavisen)

Fra et hotellrom på Nygårdshøyden drev 33-åringen den reneste bedragerisentralen. Nå har han lagt om livsstilen og slipper fengsel.

BERGEN (ba.no): Det er klart etter at ankesaken har vært behandlet av Gulating lagmannsrett.

33-åringen var en av hovedmennene i ligaen som for to år siden holdt på med identitetstyveri, laget falske kredittkort og falske kjøresedler fra et hotellrom på Nygårdshøyden.

Ligaens «forretningsmodell» var å få ut biler fra forhandlere i Bergen som skulle tas over til Østlandet for salg eller bruk der.

13 GROVE BEDRAGERIER

I november i fjor ble han funnet skyldig i 13 grove bedragerier og seks forsøk på grove bedrageri, av verdier for drøyt to millioner kroner.

Flere andre ble dømt til å sone fengselsstraffer. Totalt ble identiteten til 25-30 personer misbrukt.

33-åringen var en av hovedmennene bak «soldatene» ved å bidra til å utstyre dem med falske dokumenter og gi instrukser, og motta utbytte.

I ankedsaken ble det meste av straffen på to år og seks måneder gjort betinget, bortsett fra et knapt år han satt i varetekt.

– UTROLIG LETTET

Lagmannsretten mener det vil være helt ødeleggende for den rehabilitering som han nå er kommet godt i gang med, om han skal sone hele straffen i fengsel. Risikoen for at han på nytt begynner å bruke rusmidler er stor.

«Det er viktig for rehabiliteringen at han holder seg borte fra det kriminelle miljø, både de som han vil møte i fengsel, men også i Oslo-området hvor han tidligere oppholdt seg», heter det i dommen.

– Han er utrolig lettet over avgjørelsen som er den eneste riktige, sier forsvareren hans, advokat Nils Christian Nordhus til BA.

Klikk på bildet for å forstørre.

- TAR AVSTAND: Forsvarsadvokat Nils Chirstian Nordhus sier hans klient har tatt fullstendig avstand fra sin fortid, og at han i dag i stedet er en ressurs for samfunnet. Foto: Eirik Hagesæter (Bergensavisen)


– TOK OPPGJØR MED FORTIDEN

– Noen vil nok mene at han slipper billig unna. Kommentar?

– Nei, han har ikke sluppet lett. Han har vært gjennom et knalltøft varetektsopphold og behandlingsprogram som vil pågå i flere år fremover. Han har tatt et oppgjør med sin egen fortid, og han er i dag en ressurs i stedet for en belastning for samfunnet, sier Nordhus.

Av straffen på fengsel i to år og seks måneder gjøres halvannet år betinget med en prøvetid på tre år.

Resten av straffen blir å anse som utholdt ved varetektsfengsel.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag