NA24.no

Drillingselskap sier opp 180 ansatte

En av riggene til Dolphin Drilling går av kontrakt i august/septembe Riggen har ikke nye oppdrag, og settes i opplag. Dermed må selskapet si opp 160 ansatte.
En av riggene til Dolphin Drilling går av kontrakt i august/septembe Riggen har ikke nye oppdrag, og settes i opplag. Dermed må selskapet si opp 160 ansatte. Foto: BG Group
Sist oppdatert:
Rigg har ikke nye oppdrag og settes i opplag.

160 offshoreansatte og 20 landansatte i Dolphin Drilling blir sagt opp.

En av riggene til Dolphin Drilling går av kontrakt i august/september. Riggen har ikke nye oppdrag og settes dermed i opplag.

– Vi må dessverre nedbemanne, sier administrerende direktør Joakim Kleppe i Dolphin Drilling til enerWE.no.

Han forteller at det er blitt arrangert allmøter, og at prosessen er påbegynt. 

Økende ledighet
Dolphin Drilling holder til i Tananger i umiddelbar nærhet av Stavanger og Sandnes. I løpet av ett år er antall arbeidsledige i Stavanger og Sandnes økt med 51 prosent. Mest utsatt er polske menn.

Den tradisjonelt lave arbeidsledigheten i Rogaland begynner nå å nærme seg nasjonalt nivå, med en økning fra 1,9 prosent til 3,0 prosent fra mars 2014 til mars 2015, melder Stavanger Aftenblad.

Nye tall
Beskjeden om nedbemanning i Dolphin Drilling kommer samtidig som ny statistikk for arbeidsledigheten i Norge ble offentliggjort.

Ifølge SSBs arbeidskraftundersøkelse (AKU) var det 112.000 arbeidsledige i februar, noe som tilsvarer 4,1 prosent av arbeidsstyrken. Det er den høyeste ledighetsprosenten siden 2005.

Les mer: Overraskende hopp i ledigheten


(©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere