NA24.no

Drillo går til Fifa

Foto: SCANPIX
Sist oppdatert:
Egil «Drillo» Olsen ber nå Fifa om hjelp for å få etterlønn fra Irak.

I forrige uke sendte Drillo-advokat Gunnar Martin Kjenner brev med krav om etterlønn for de to sparkede Irak-trenerne Drillo og Otto Ulseth. Begge hadde signerte kontrakter frem til 1. august 2010.

NA24 - din næringslivsavis

Lurte på hvorfor
- Presidenten i Det irakiske ringte meg opp og lurte på hvorfor jeg sendte brevene. Jeg forklarte ham at det skyldtes etterlønnsavtalene og avslutningen av arbeidsforholdene, men det ble ikke en meningsfull samtale, sier Kjenner til NA24.

Men det kom iallfall en god ting ut av praten:

- Han sa at vi bare måtte sende saken inn til Det internasjonale fotballforbundet (Fifa), og har da anerkjent at dette er det rette tvisteorganet. Jeg sender den nå inn i løpet av neste uke, forteller Gunnar Martin Kjenner.

Drillo og assistent Ulseth har fått lønn på kontoen ut januar.

Krever fire månedslønner

I slutten av februar ble det - etter ukevis med uklarheter - tydelig at duen hadde fått fyken. Iraks fotballpresident gjentok til Kjenner at forbundet ikke var fornøyd med at Drillo ikke ville dra inn i det krigsherjede landet.

Egil Olsen og Otto Ulseth vil ha fire måneders etterlønn, noe de ifølge kontraktene skal ha krav på.

Irak var asiamestere da Drillo tok over. Han ledet landslaget i tre kamper; 2-3-tap mot Qatar, deretter 7-0-seier over Pakistan og en målløs returkamp mot samme motstander.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere