NA24.no

Drillo sa nei til Betsson og Unibet

Egil Drillo Olsen har takket nei til flere spillselskap. 
Egil Drillo Olsen har takket nei til flere spillselskap.  Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)
Selv om han ikke er overbevist om at spillmonopolet er det beste for norsk idrett.

Egil Drillo Olsen har aldri vært redd for å gå sine egne veier. Tilbake i 2009, da han ble ansatt som norsk landslagstrener i fotball for andre gang, var han frontfigur for spillselskapet Expekt.

Norsk Tipping har monopol på alt spill i Norge.

I 2013 genererte de nærmere 1,9 milliarder kroner til både topp- og breddeidretten. Ytterligere nesten 1,5 milliarder kroner gikk til andre kulturelle og samfunnsnyttige formål.

Dette er samtidig den eneste posten som tilgodeser idretten i statsbudsjettet.

I perioden før Drillo ble ansatt, var han i realiteten persona non grata på Ullevål. Selv legender er ikke fredet når man setter norsk idretts største inntektskilde på prøve.

Har sagt nei til flere
I forbindelse med «Det store intervjuet» med Nettavisen, avslører nå Drillo at han har fått flere forespørsler fra spillselskap.

- Jeg har blitt forespurt av både Betsson og Unibet, men jeg har sagt nei. Dette har jeg et ambivalent forhold til. Noen mener det er veldig galt å gjøre det i forhold til Norsk Tipping, men jeg mener det ikke er fullt så enkelt.

- Hva er best for norsk idrett? Jeg vet at da jeg var i Expekt den gangen, beklaget de veldig at de ikke fikk lov til å sponse norsk idrett. De ville bruke veldig masse penger, men de fikk ikke lov.

- Kan vi si at Norsk Tipping har for mye makt? Kunne vi fått mer igjen for …?

- … det skal jeg være forsiktig med, for det vet jeg ikke nok om, men jeg føler meg ikke overbevist om at ikke en annen modell ville gitt norsk idrett mer.

- Bør man revidere det i Norge?

- Mulig, jeg har ikke satt meg godt nok inni det, men det var ikke noen stor deal at jeg var i Expekt. Det er jo flere som stiller opp for spillselskap nå, som John Carew hos ComeOn, John Arne Riise hos Betsson og Ronny Johnsen hos Unibet.

Flere tidligere stjerner
I perioden 2007 til 2009 var Drillo tippeekspert hos spillselskapet Expekt. Selv daværende kulturminister Trond Giske gikk ut og sa at han ikke hadde trodd dette om Drillo.

John Arne Riise har i mange år vært en av Betssons ansikter utad. Blant annet sponset spilselskapet en tur på Riise og hans kone, Louise Angelica til Las Vegas i sommer.


Da benyttet Riise sjansen til å ta en selfie sammen med realitystjernen Khloe Kardashian, da hun feiret sin 30 årsdag.

LES HER: Her er den elleville historien bak Riises Kardashian-selfie


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere