*Nettavisen* Økonomi.

Drivstoffgigant fikk 11 millioner i tunnelerstatning

FORLATT: Her har Esso solgt bensin i 40 år, men nå må stasjonen vike for tunnelinnslaget som kommer omtrent midt i bakken til venstre i bildet.

FORLATT: Her har Esso solgt bensin i 40 år, men nå må stasjonen vike for tunnelinnslaget som kommer omtrent midt i bakken til venstre i bildet. Foto: Espen Bless Stenberg (Nord24/Nordlys)

Bensinstasjonen måtte vike for trafikken.

25.11.14 13:20

HARSTAD (Nord24.no): Esso måtte legge ned drifta på Sama nord for Harstad sentrum, etter at kommunen 28. februar i år vedtok å ekspropriere tomta i forbindelse med den ventende vegpakken. Bensinstasjonen som har stått på samme plass i 40 år, står i området hvor det skal etableres rundkjøring og hvor tunnelinnslag nord kommer, melder Nord24.

LES OGSÅ: – De ansatte gråt da Frank måtte stenge dørene etter 40 år.

Eiendommen eies av Esso Norge AS, men har vært utleid til selskapet Harstad bensin og service AS, ved Frank Trælnes. Et leieforhold som opphørte som følge av ekspropriasjonen. Esso Norge og staten ved Samferdselsdepartementet har ikke kommet til enighet om erstatning for eiendommen. Trondenes tingrett har nå fastsatt at Esso har krav på 11 millioner kroner, pluss saksomkostninger fra departementet. Saksomkostningene beløper seg til 155.843 kroner.

Vegpakke Harstad har smått kommet igang, men den offisielle byggestarten er ikke før neste år. Det skal bygges flere kilometer med nye gangveier, flere nye rundkjøringer skal erstatte tradisjonelle kryss. Samtidig er det beregnet at den kommende tunnelen vil medføre 40 prosent mindre trafikk i sentrum.

Nordlys har ikke lyktes å komme i kontakt med distriktssjef Odd Arnesen i Esso Norge.

Les flere saker fra Nord24 her!


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.