NA24.no

Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)

Dronning Sonjas nevø risikerer seks års fengsel

- Jeg har god samvittighet for det jeg har gjort, sier Dag Swanstrøm som nå anklages for en rekke forhold.

Gründeren Dag Swanstrøm startet i sin tid osteprodusen Synnøve Finden. Swanstrøm er dronning Sonja nevø.

Avisen Varden melder i dag at 60-åringen er tiltalt for en rekke økonomiske forhold med en strafferamme på seks år i forbindelse med et annet meieriselskap.

Kan bli seks år fangsel
Saken som nå rulles opp har utgangspunkt i etableringen av selskapet Nye Telemarkskyri Meieri AS. Flere omstridte transaksjoner kom for en dag da en tidligere ansatt slo selskapet konkurs med et pengekrav på 140.000 kroner, skriver Varden.

Nå er saken ferdig etterforsket og førstestatsadvokat Arnfinn Hval ved Vestfold og Telemark statsadvokatembeter har tiltalt Swanstrøm for en rekke forhold. Blir han dømt kan han ende bak murene i inntil hele seks år.

Klar for kamp
Hovedpersonen avviser bestemt at han har gjort noe galt eller beriket seg selv. Nå er han klar for å slåss mot anklagene.

Sentralt i etterforskningen er noen bankremisser som var utstedt av Nye Telemarkskyri Meieri og andre selskaper Swanstrøm var involvert i.

Etterforskningen skal ha avdekket blant annet midlene i bankremissene endte opp på private kontoer tilhørende Dag Swanstrøm og hans kone.

Swanstrøm benekter ikke transaksjonene, men mener de er legitime og ikke straffbare.

- Jeg har god samvittighet for det jeg har gjort, og jeg tar fullstendig avstand fra handlinger som jeg nå er anklaget for å ha gjort, sier han til Varden.

Dag Swanstrøm forlot Synnøve Finden i 2006. Et par år senere ble selskapet solgt til private equity-aktøren Scandza

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere