NA24.no

(Scanpix)

Dropper Arctic Challenge

Sist oppdatert:
Terje Håkonsen har for strenge regler under snowboard-showet, mener mediene.

Når The Oakley Arctic Challenge går av stabelen denne helgen er det få som vil komme for å filme.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Unormalt
I kontrakten de akkrediterte må skrive under på for å få dekke The Oakley Arctic Challenge (TAC) krever arrangøren blant annet å få kopier av alt råmaterialet videojournalistene filmer.

Det får nakkehårene hos de mest garvede tv-folkene til å reise seg.

- Det vil vi aldri skrive under på, det er helt ukjent for meg - jeg har ikke fått det forelagt, sier sportsjef i TV 2, Bjørn Taalsen.

- Det er helt unormalt og det er brudd på alt. Det de kan styre er selvfølgelig bruken av det. Slik vil det jo være med en hel del, men hvis de tror at de skal få råmaterialet så tar de feil, det gjør vi ikke i en straffesak i retten en gang, fortsetter Taalesen.

Kan droppe


Holder TAC på kravene kan det medføre at TV 2 dropper å møte opp i Holmenkollen denne helgen.

- Hvis det er et krav og de lar det bli stående, vil vi klart la være å dekke det. Men så har vi en nyhetsavtale med NRK som innebærer at vi får bilder fra dem, så det er ingen big deal for meg, sier Taalesen.

TV 2-eide Nettavisen har avgjort at de ikke vil dekke TAC med levende bilder.

- Vi var der for å dekke i dag, og ble presentert for en kontrakt som tilsier at vi må gi fra oss alt råmaterialet og bruksretten til det. Så da valgte vi å droppe levende bilder, men vi skal dekke det vanlig med blokk og penn, sier utgaveredaktør i Nettavisen, Thomas Witsø-Bjølmer.

Heller ikke i Dagbladet ser de noen hensikt i å dekke konkurransen med levende bilder.

- Vi dropper å sende videoreporter fordi de begrensningene gjør at det ikke har ingenting for seg for oss. De har prinsippet gitt alle rettigheter til NRK. Men vi har planer om å dekke det med stillbilder og tekst, sier konstituert redaktør i Dagbladet.no, Even Teimansen.

For kjedelig
Landets største fotobyrå, Scanpix, har valgt og å droppe dekning av TAC med levende bilder. Til det var restriksjonene for akkreditering for lite fleksible. Byrået mener også at de ikke får filme det de mener er verdt å filme.

- Dette er ikke ukjent for oss som driver med sport og ideelt sett for vår del skulle vi ønsket at det var åpent for alle, men slik er det jo ikke når folk betaler for rettighetene. Vi har fått to akkrediteringer, noe vi er nødt til å ha for dekke med stillfotografer. Det blir litt vanskelig for oss. Vi får heller ikke får lov til å filme selve konkurransen som er det spennende, men bare intervju og da dropper vi det, sier redaksjonssjef Jon Eeg i Scanpix.

Scanpix leverer levende bilder til 15 nettsteder i Norge, deriblant Aftenposten, Bergens Tidende og DN.

Det har ikke lyktes NA24 Propaganda å komme i kontakt med TACs pressetalsmann Lars Einar Pettersen.

Mediehuset Nettavisen eier 40 prosent av NA24.

Har du medietips? Kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere