*Nettavisen* Økonomi.

Dropper bonus etter protester

Foto: Berit Roald (SCANPIX)

Striden i Fædrelandsvennen har tatt en ny vending.

13.01.09 16:23

Nå dropper sjefredaktør, Hans Christian Vadseth, og administrerende direktør, Lars Erik Torjussen, sine bonuser. Med det ser det ut til at striden i Fædrelandsvennen er over og at skribentene er hørt.

Les også: - Gi ham mindre lønn

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

De ansatte ble informert på avisens intranett tidligere i dag.

«Ut fra de markedsmessige og økonomiske utsiktene vi ser for 2009, og siden det ikke blir noen utbetaling av bonus til bedriftens ansatte, har vi valgt å meddele styreleder Didrik Munch om at vi takker nei til en eventuell utbetaling av bonus for arbeidsåret 2008. Avtalen gjaldt for året 2008, og var knyttet til flere ulike forhold i vår jobbutøvelse. Vi har også sagt at vi ikke ønsker å ta imot noen bonusordning for 2009. Vi synes det er riktig å gå ut og informere alle ansatte om vår beslutning slik at det ikke er grobunn for noen spekulasjoner omkring vår holdning til dette spørsmålet.»

- Er det ledelsens eget initiativ at bonusen droppes?

- Ja, dette er en beslutning Lars og jeg har fattet alene, og på eget initiativ, sier sjefredaktør, Hans Christian Vadseth, på e-post til NA24 Propaganda.

Også nei til bonus i 2009
- Er det bonusen for 2008 som ledelsen nå sier nei til?

- Vi takker nei til en eventuell bonusutbetaling for 2008, og har informert styreleder at vi heller ikke vil ta imot noen bonusordning fra styret for 2009.

- Hvilke personer er det som sier fra seg bonusen?

- I vår bedrift er det bare administrerende direktør Lars Erik Torjussen og jeg som har hatt slike bonusavtaler fra styret.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Ifølge Vadseth ville en bonusutbetaling ligget et sted mellom null og 120.000 kroner for hver.

- Gjør dere dette for å dempe den pågående uenigheten i avisen?

- Vi gjør det fordi vi ikke synes det er riktig å motta bonus i den situasjonen vår bransje og vårt mediehus befinner seg. Vi har fått positive tilbakemeldinger fra mange enkeltansatte i hele mediehuset, som har sagt at dette også oppleves som at vi har lyttet til signaler fra dem. Men hvordan vår beslutning blir oppfattet generelt, har vi ikke noen formening om.

Les også: Bryr seg ikke om protestaksjon

Fornøyd
Klubblederen i avisen er fornøyd med signalet som ledelsen nå gir.

- Dette viser at vi er blitt lyttet til og at vi når har en felles holdning til de utfordringene avisen nå møter, sier Marianne Gauslaa til NA24 Propaganda.

Fædrelandsvennen eier 10 prosent av Næringslivsavisen NA24.no.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag