NA24.no

Dropper dansk sokkel

Sist oppdatert:
StatoilHydro har solgt alle sine interesser på dansk sokkel.

Olje- og gasskonsernet StatoilHydro ASA dropper nå all sin virksomhet på dansk kontinentalsokkel. Det skjer gjennom et salg av selskapets andeler i danske felt til tyske Bayerngas.

NA24 - din næringslivsavis

StatoilHydro har gjennom sitt danske datterselskap Saga Petroleum Danmark AS hatt eierandeler på 20 til 30 prosent i totalt fem lisenser i dansk del av Nordsjøen. Disse overdras nå til Bayerngas gjennom en avtale signert i forrige uke, for en ukjent sum.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- StatoilHydro anser ikke offshorevirksomhet i Danmark for å være et kjerneområde for vekst innen selskapets lete- og produksjonsvirksomhet. Investeringsavviklingen frigjør ressurser, både fra leting og framtidig utvikling, til andre større internasjonale prosjekter, skriver StatoilHydro i en pressemelding.

Konsernets virksomhet i Danmark vil etter dette kun omfatte nedstrømsaktiviteter for delt på bensinstasjonskjeden og raffineriet i Kalundborg.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere