NA24.no

Dropper iPod-søksmål

Den kinesiske produsenten av iPod dropper søksmålet mot journalistene som avslørte dårlige forhold på iPod-fabrikken.

Det er den kinesiske produsenten Foxconn som produserer iPod, og selskapet så ikke med blide øyne på at to journalisten fra China Business News avslørte at arbeiderne på fabrikken ble betalt under minstelønn og ble tvunget til å arbeide 15 timer hver dag.

Million-søksmål
Det resulterte i at selskapet saksøkte journalistene for nærmere 4 millioner dollar, 30 millioner yuan.

Dette utviklet seg fort til en PR-katastrofe, og Apple var raskt inne i situasjonen og ville ordne opp.

Rett før helgen ble det kjent at Foxconns eiere, Hongfujin, i stedet ville ha en prinsippiell rettssak, og satt ned kravet til én yuan.

Kom til et kompromiss
Men nå har de to partene kommet til en enighet, og søksmålet er trukket, melder AP.

I en felles uttalelse sier de to at de har lagt saken til side og begge har bedt hverandre om unnskyldning «for all turbulensen som har blitt skapt for begge parter i forbindelse med søksmålet.»

Hongfujin sier at de anerkjenner medias rett til å overvåke store selskaper, mens avisen anerkjenner selskapets store bidrag til Kinas økonomiske utvikling.

Artikkel hadde «svakheter»
I en kommentar i dag skriver avisens ansvarlige redaktør at de kommer til å fortsette å støtte sine ansatte, men at de valgte å inngå et kompromiss fordi artikkelen hadde «svakheter». Nøyaktig hva dette betyr.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere