NA24.no

Foto: Åserud, Lise (SCANPIX)

Dropper korrupsjonsetterforskning

Sist oppdatert:
Økokrim mener Libya-saken dels er foreldet og vil ikke etterforske Hydro.

I en melding fredag skriver Økokrim at man ikke vil gå videre med en strafferettslig etterforskning av Libya-saken, en sak som ble avdekket i kjølvannet av fusjonen mellom Statoil og Hydros olje- og gassdivisjon.

NA24 - din næringslivsavis

- Økokrim har vurdert om det er grunn til å etterforske om det har skjedd straffbare korrupsjonsforbrytelser, og konkludert med at ikke er grunn til å iverksette slik etterforskning. Bakgrunnen er dels at avtaler eller ytelser som eventuelt utgjorde straffbare handlinger, uansett vil være strafferettslig foreldet, og dels at det for andre avtaler eller ytelser som er omhandlet i granskningsrapportene, ikke er rimelig grunn til å gå videre med en strafferettslig etterforskning, skrives det i meldingen.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

I oktober 2008 mottok Økokrim sluttrapporter samt et omfattende dokumentmateriale fra granskerne som var oppnevnt av Norsk Hydro ASA og StatoilHydro ASA for å granske Norsk Hydros engasjementer knyttet til petroleumsvirksomheten i Libya og enkelte andre land.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere