NA24.no

Foto: AP/Scanpix

Dropper Manchester United

Sist oppdatert:
Vaklende AIG fornyer ikke draktavtalen.

Forsikringskjempen forsvinner dermed fra Manchester United-spillernes bryster når dagens avtale avsluttes sommeren 2010, melder Sky Sports.

Sjekk ut NA24 Propagandas nye mediaguide

Den amerikanske statsbanken måtte i fjor spytte inn penger for å berge AIG, så nyheten kommer neppe som et sjokk på United.

Det indiske selskapet Sahara skal allerede ha tatt kontakt med de røde fra Manchester, som også sjekker mulighetene i de store markedene i Malaysia og Sør-Korea.

Les også: Carews klubb kan gå konk

- Klubben er i dialog med en rekke toppselskaper, og har så langt fått såpass gode tilbakemeldinger at vi tror på en enda bedre avtale enn dagens, sier United-talsmann Phil Townsend.

Han bekrefter at AIG betaler 19 millioner pund per avtaleår, vel 186 millioner norske kroner.

Les også: Danker ut Manchester United

I fjor høst passerte den tyske Bundesligaen engelske Premier League i skjortesponsor-millioner, ifølge konsulentselskapet SPORT+MARKT. Mens tyske klubber selger skjortebrystene for 931,2 millioner, får engelske topplag kun inn 773,8 millioner kroner. Deretter følger de italienske, franske og spanske seriene.

- Ingen annen liga har så jevne sponsoravtaler for alle lagene som Bundesliga, sa direktør Hartmut Zastrow i SPORT+MARKT.

Les også: Kapra Vålerenga og Brann

For første gang på ti år falt den totale skjortesponsingen i seks av Europas største ligaer i fjor. Året i forveien kom det inn 405,3 millioner euro, foran denne seongen falt omsetningen med 12,1 millioner.

Og det er finanssektoren (banker og forsikringsselskaper) som har brukt mest på å kjøpe opp fotballbrystene. Sektoren punget ut 80,7 av totalsummen på 393,2 millioner euro denne sesongen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere