*Nettavisen* Økonomi.

Dropper Manchester United

Foto: AP/Scanpix

Vaklende AIG fornyer ikke draktavtalen.

21.01.09 10:42

Forsikringskjempen forsvinner dermed fra Manchester United-spillernes bryster når dagens avtale avsluttes sommeren 2010, melder Sky Sports.

Sjekk ut NA24 Propagandas nye mediaguide

Den amerikanske statsbanken måtte i fjor spytte inn penger for å berge AIG, så nyheten kommer neppe som et sjokk på United.

Det indiske selskapet Sahara skal allerede ha tatt kontakt med de røde fra Manchester, som også sjekker mulighetene i de store markedene i Malaysia og Sør-Korea.

Les også: Carews klubb kan gå konk

- Klubben er i dialog med en rekke toppselskaper, og har så langt fått såpass gode tilbakemeldinger at vi tror på en enda bedre avtale enn dagens, sier United-talsmann Phil Townsend.

Han bekrefter at AIG betaler 19 millioner pund per avtaleår, vel 186 millioner norske kroner.

Les også: Danker ut Manchester United

I fjor høst passerte den tyske Bundesligaen engelske Premier League i skjortesponsor-millioner, ifølge konsulentselskapet SPORT+MARKT. Mens tyske klubber selger skjortebrystene for 931,2 millioner, får engelske topplag kun inn 773,8 millioner kroner. Deretter følger de italienske, franske og spanske seriene.

- Ingen annen liga har så jevne sponsoravtaler for alle lagene som Bundesliga, sa direktør Hartmut Zastrow i SPORT+MARKT.

Les også: Kapra Vålerenga og Brann

For første gang på ti år falt den totale skjortesponsingen i seks av Europas største ligaer i fjor. Året i forveien kom det inn 405,3 millioner euro, foran denne seongen falt omsetningen med 12,1 millioner.

Og det er finanssektoren (banker og forsikringsselskaper) som har brukt mest på å kjøpe opp fotballbrystene. Sektoren punget ut 80,7 av totalsummen på 393,2 millioner euro denne sesongen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Faksimile

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.