NA24.no

Dropper millionavtale

Sist oppdatert:
Norskott Havbruk dropper kjøpet av Pan Fish Scotland.

John Fredriksens sjømatgigant Marine Harvest signaliserte i mai at de skulle selge oppdrettsvirksomheten Pan Fish Scotland til Norskott Havbruk for en sum av 800 millioner kroner. Nå tar kjøperen helomvending og avlyser handelen.

NA24 - din næringslivsavis

- Går ikke videre
Fredag morgen informerte Marine Harvest i en børsmelding om at selskapet ikke selger Pan Fish Scotland til Norskott Havbruk, som er eid 50/50 av Salmar og Lerøy Sefood Group.

- Etter en totalvurdering av den foreliggende avtalen har partene bestemt å ikke gå videre, sier finansdirektør Henrik Heiberg i Marine Harvest Group til NA24.

- Er dere på jakt etter en ny kjøper?

- Vi har hele tiden hatt alternativer. Det er alt jeg vil si, sier Heiberg til NA24.

Krevde nedsalg
Før fusjonen med Marine Harvest kontrollerte Pan Fish 40 prosent av den totale produksjonen av laks i Skottland, og dette var for mye, mente franske konkurransemyndigheter. Derfor stilte de som en forutsetning for fusjonsgodkjenning mellom Pan Fish og Marine Harvest at selskapet solgte seg ned.

I mai meldte selskapet at det hadde inngått avtale om salg av 100 prosent av aksjene i Pan Fish Scotland til en pris på 800 millioner kroner. Avtalen var betinget av godkjennelse fra konkurransemyndighetene i utvalgte land og gjennomføring av due dilligence. Nå blir det altså ikke noe av denne.

- Høy pris
- Selv om virksomheten i dette selskapet har et begrenset omfang var den avtalte prisen relativt høy og det er slik vi ser det i første rekke kjøperne som trekker fordel av å kunne revurdere transaksjonen. For alle parter er imidlertid betydningen i forhold til verdsettelsen av aksjene marginal, skriver DnB NOR Markets i en kommentar til dagens melding.

DnB NOR Markets har en salgsanbefaling på alle tre aksjene med et kursmål på 5.75 kroner per aksje i Marine Harvest, 36 kroner i SalMar og 112.50 kroner i Lerøy.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere