NA24.no

Dropper reparasjons-emisjon

Sist oppdatert:
Songa Offshore har valgt å avlyse den planlagte reparasjonsemisjonen.

I forrige uke var Songa-aksjen i hardt vær etter at riggselskapet meldte om at de tok et tap på 36 millioner dollar eller rundt 230 millioner kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Aksjen mer enn halverte sin verdi på en handelsdag. Selskapet måtte, som følge av tapet, hente inn 265 millioner kroner i en rettet emisjon. Tegningskursen havnet på 25 kroner og inneholdt en rabatt på 33,5 prosent sammenlignet med den siste sluttkursen.

For å tilby et plaster på såret ble det planlagt at aksjonærene som ikke fikk delta i den rettede emisjonen skulle få anledning til å tegne seg i en reparasjonsemisjon. Dette ble gjort for å sørge for likebehandling av alle aksjonærene.

Nå snur styret i selskapet på flisa og dropper denne emisjonen.

- Under de påfølgende tre dagene av handel etter emisjonen, har selskapets aksjer blitt handlet på signifikante volum og en pris mellom 15,90 kroner og 25,70 kroner. Med dette som bakgrunn har styret konkludert med at det har vært nok av tid og muligheter for alle aksjonærer for å rette opp i og korrigere enhver utvanning som et resultat av emisjonen. Styret har derfor valgt å avlyse den påfølgende emisjonen, skriver styret i en børsmelding mandag kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere