NA24.no

Konserndirektør for kommunikasjon Elisabeth Morthen i TINE SA.
Konserndirektør for kommunikasjon Elisabeth Morthen i TINE SA. Foto: Tine

Dropper salg av Diplom-Is

Tine gjør helomvending

Tidligere i høst var det klart at Tine-styret vurdete salg av datterselskapet Diplom-Is. Svake resultater over en periode hadde ført til at styret i melkesamvirket hadde mistet tålmodigheten.

Nå snur imidlertid Tine-styret.

- Styret har etter en helhetsvurdering valgt ikke å gå videre med prosessen rundt et mulig salg av Diplom-Is, opplyser styreleder Trond Reierstad i Tine SA i en melding.

Det heter videre i meldingen at Tine SA startet i høst en prosess for å avklare fremtidig eierskap og utrede et mulig salg av Diplom-Is AS. Konsernstyret i Tine har besluttet å ikke gå videre med denne prosessen, opplyses det.

Ville konsentrere merkevarene
Tidligere i høst opplyste Tine at de ønsket å konsentrere virksomheten rundt merkevarer innen meieri.

- Diplom-Is er i god utvikling. Prognoser gjort ved halvårspassering tyder på at selskapet vil møte resultatmålene sine ved utgangen av 2011, til tross for noe svikt i omsetning grunnet dårlig sommervær. Iskrem og meieri er imidlertid to atskilte verdikjeder med få synergier, og Tine vurderer derfor salg av iskremaktiviteten, sa konserndirektør for kommunikasjon Elisabeth Morthen i Tine. Hun er også styreleder i Diplom-Is AS i en melding.

Tine ønsker dessuten et skarpt fokus på meieri. For å stå sterkere i den tiltakende konkurransen, gjennomfører selskapet derfor store investeringsprogrammer innen kjernevirksomheten, noe som binder kapital i nye og effektive produksjons- og distribusjonsanlegg innen meieri.

Solgt unna Sverige og Danmark
Diplom-Is har de siste årene gjennomført viktige strukturendringer gjennom salg av virksomhetene i Sverige og i Danmark. Selskapet har også forbedret effektiviteten i den norske virksomheten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere