Gå til sidens hovedinnhold

Dropper Sinvest-avtale

Oljeselskapet Pearl Oil kansellerer overraskende intensjonsavtalen med Sinvest - kun to måneder før oppstart.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Det er oljeselskapet Pearl Oil som nå overraskende har meddelt Sinvest at de terminerer intensjonsavtalen de inngikk med riggselskapet i august i år. Kontrakten gjaldt en periode på seks måneder for den oppjekkbare boreriggen Deep Driller 3 som leveres i desember i år.

NA24 - din næringslivsavis

Kontrakten ville ha holdt riggen aktiv frem til den skal inn på en kontrakt til oljegiganten Shell i april/mai neste år. Den kontrakten har en varighet på 12 måneder.

- Vi har ikke fått noen begrunnelse. Vi holder på å undersøke hva som er årsaken. Meldingen kom akkurat inn og vi ville kjapt ut med beskjed til marked, sier administrerende direktør Svein Anton Bjørnholmen i Sinvest til NA24 iMarkedet onsdag morgen.

Bjørnholmen er ikke veldig bekymret over termineringen og sier til NA24 iMarkedet at selskapet nå vil se på ulike muligheter for å fylle gapet frem til Shell-kontrakten som gjelder boring i Sørøst-Asia.

- Vi har jo en ny kontrakt i april/mai for Shell. Så da ser vi på hva må gjøre videre, om vi får til noe i mellomfasen eller om Shell tar den tidligere. Men det er viktig for oss å få ut grunnen til dette, sier Bjørnholmen.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre