Propr er en boligsalgstjeneste som gjør det mulig for folk å selge boligene uten megler - til lav pris.

I dag gikk en leilighet sentralt på Sagene som ble solgt gjennom Propr til 700.000 kroner over takst. Mens prisantydningen var på 3,8 millioner kroner, ble leiligheten til slutt solgt for 4,5 millioner kroner.

- Leiligheten gikk 700.000 over prisforlangende. Boligen fremstår meget flott og har gode fasiliteter som balkong, heis og garasje, noe som er meget attraktivt for en byleilighet, sier Merete Nordvik, daglig leder i Propr, til Nettavisen.

Nå opererer Propr med en fastpris på 24.900 kroner uavhengig av størrelse på bolig, en langt lavere pris enn tradisjonelle eiendomsmeglerforetak.

Les også: Hva solgte naboen boligen for? Ny tjeneste gjør det enkelt å sjekke

(Artikkelen fortsetter under)

Har fått kritikk

Propr er et relativt nytt konsept som ble lansert i mai i år, og har ikke bare blitt hyllet.

Tidligere i sommer gikk Norges Eiendomsmeglerforbund hardt ut mot tjensten og klaget den inn for Finanstilsynet. Bakgrunnen er at de mener Propr driver eiendomsmegling uten tillatelse.

Selv avviser Propr at de driver eiendomsmegling, og sier de er et selvhjelpsverktøy.

Og på tross av kritikken er Nordvik fornøyd med mottakelsen.

Les også: Det ble «action» da dette huset skulle selges

- Mottakelsen har vært over all forventning. I helgen var det tre nye kunder som inngikk tjenester med Propr. Gjennom sommeren har det vært god og økende interesse, og jeg er spent på å se nå når sommeren er lagt bak oss, hvordan den videre utviklingen vil være. Jeg er sikker på at vi vil se at den øker, sier hun.

Hun mener at nå er det helt riktige tidspunktet å lansere tjenesten.

- Folk flest benytter seg allerede av en rekke digitale tjenester i hverdagen. Når det kommer til boligmarkedet er jeg sikker på at både kjøpere og selgere er prisbevisste og at vi ikke skal undervurdere deres kunnskap når det gjelder kjøp og salg av bolig.

Les også: - Gjelds- og boligprisvekst gjør husholdninger utsatt

Kvadratmeterpris på 97.000

I går ble en annen leilighet, på Øvre Grünerløkka, solgt for 2,1 millioner kroner. Med et areal på 22 kvadratmeter, gir dette en kvadratmeterpris på over 97.000 kroner - rekord i sameiet. Det har skjedd opp til flere ganger, forteller Nordvik:

- De tre første leilighetene vi solgte satte alle prisrekord i sine respektive sameier. I dag er det et veldig godt marked for å selge bolig selv, og jeg er overbevist om at mange føler seg trygge på den tjenesten vi tilbyr gjennom Propr.

(Artikkelen fortsetter under)

Propr har til nå solgt syv eiendommer. I tillegg ligger flere ute på nett, og det er tegnet tre-fire til som blir lagt ut de nærmeste dagene. I tillegg kan Nordvik melde at de har en del på gang som ikke er signert ennå.

- Jeg er helt sikker på at tjenesten har kommet for å bli. Med utviklingen som skjer nå, med den yngre generasjonen som er vant til å bruke datatjenester på alle mulige måter, er jeg overbevist om at dette kommer til å ta en betydelig større del av markedet, sier Merete Nordvik.

Les også: Eiendomsmeglere til krig mot billig konkurrent

Og denne: Føler du deg lurt i budrunden? Dette kan du gjøre