NA24.no

Droppet SKUP for kildevernet

Sist oppdatert:
Dagens Næringsliv trakk sitt SKUP-bidrag av hensyn til kildevernet.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Lørdag ble det kjent at Dagens Næringsliv trakk sitt SKUP-bidrag «Rapport fra innsiden». Årsaken til at bidraget ble trukket skal være av hensyn til kildevernet.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Bidraget til Dagens Næringsliv (DN) omhandler flere saker, deriblant saken om Arne Fredlys investeringer i Ericsson-aksjer. Denne saken har i ettertid havnet i PFU.

Les også: Fredly fly forbannet

- Det var av hensyn til kildevernet. Ved en ny gjennomlesning ble det oppdaget at det var elementer som var problematisk i forhold til kildevernet, sier sjefredaktør Amund Djuve til NA24 Propaganda.

- Ramme avisen
Investor Arne Fredly mener det ville vært useriøst av DN å bruke sakene om ham som SKUP-bidrag.

- Dersom journalistene Knut Gjernes og Bjørn Olav Nordahl hadde tenkt å bruke saken i en kåring av seriøs journalistikk, viser dette at de heller ikke har respekt for journalistkolleger som forsøker å følge pressens etiske regler og gjøre en anstendig jobb. Én ting er at de ikke er redd for å skjemme ut seg selv, men de burde i det minste forstått at saken er egnet til å ramme hele avisens troverdighet, sier Fredly per e-post til NA24 Propaganda.

Djuve understreker at bidraget ikke ble trukket fordi Fredly da kunne få tilgang til metoderapporten.

- Nei, det var det nok ikke. Dette var en rapport som omhandlet flere store og kompliserte saker disse journalistene har laget. Da den ble lest gjennom på nytt før påske ble det vurdert dit hen at det var ting som var problematisk i forhold til kildevernet, forklarer Djuve.

- Flaut
Det mener Fredly er en flau bortforklaring.

- Hvorfor tok ikke journalistene hensyn til kildevernet i første omgang, de visste jo veldig godt at alle metoderapportene til SKUP senere blir offentliggjort. Sannheten er selvsagt at Skup-bidraget måtte trekkes da Djuve ble klar de over mange bruddene jeg hadde dokumentert i klagen til PFU. Avisen har ennå ikke kunnet redegjøre for en eneste troverdig kilde, verken anonym eller åpen, så jeg tviler faktisk sterkt på at det finnes kilder å beskytte overhodet, sier investoren.

Han mener det er hemmelighold som gjorde at bidraget ble trukket.

- Jeg har en sterk mistanke om at journalistene er opptatt av å hemmeligholde de kritikkverdige metodene sine. Mens DN opererer i det skjulte, er jeg åpen om mine synspunkter og oppfordrer fremdeles alle til å lese de to klagerapportene som er gjort tilgjengelig via nettet, sier han.

PFU i mai
I forrige uke fikk DN nytt tilsvar fra Fredly i hans klage til PFU på avisen. I løpet av denne eller i begynnelsen av neste uke kommer DNs nye tilsvar.

- Der følger vi de frister vi har fått, så det kommer når det skal, sier Djuve.

Ifølge PFU-sekretariatet kommer Fredlys PFU-klage opp for utvalget tidligst på møtet mot slutten av mai.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere