NA24.no

Drøy milliard til Noreco

Oljeselskapet har fått på plass letefinansiering.

En gruppe banker har nå gitt tilsagn til et lån på 1.050 millioner kroner til oljeselskapet Norwegian Energy Company ASA.

NA24 - din næringslivsavis

Det er et konsortium ledet av Sparebank 1 SR-Bank som nå gir lånet som vil sikre finansiering av oljeselskapet Norecos leteaktivitet i 2009 og 2010. Foruten SR-Bank består konsortiet av DnB Nor og BNP Paribas.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Vi er glad for å utvide våre gode relasjoner med Sparebank 1 SR-Bank, DnB NOR og BNP Paribas gjennom denne låneavtalen, som gir oss kostnadseffektiv finansiering av lete og avgrensningsaktivitene våre i Norge, sier adm. direktør Scott Kerr i Noreco i en kommentar.

Låneavtalen skal benyttes til å finansiere opp til 70 prosent av Noreco's letevirksomhet i 2009 og 2010. Av rammen til den nye lånetrekkfasiliteten vil 800 millioner erstatte dagens lånetrekkfasilitet for letekostnader. Låneavtalen vil endelig gjennomføres når sedvanlige betingelser er oppfylt.

Noreco vil i 2009 være med på fem letebrønner, hvorav tre allerede har blitt boret og har blant annet resultert i det betydelige gassfunnet Gita i Danmark og det tredje funnet (Gygrid) i lisens PL348 i Norge.

Resultater fra den pågående brønnen Grosbeak i Norge forventes om kort tid.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere