NA24.no

Du bør kjøpe trendy

Sist oppdatert:
Her får du de hotteste tipsene for fremtidens aksjemarked.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Gründer og sjef for finansnettstedet Motley Fool, Tom Gardner, har i magasinet Fortune beskrevet seks demografiske supertrender han mener vil drive utvalgte industrisektorer i markedet de neste fem år. Gardner er skråsikker i sine antakelser – så sikker at han vil barbere av seg alt håret dersom han skulle ta feil.

NA24 – din næringslivsavis

NA24 gir deg her en oversikt over de seks trendene som Gardner mener vil styre store deler av fremtidens marked.

Hjemmeunderholdning
En av trendene som kan komme til å prege markedet de neste årene er sektorer innenfor hjemmeunderholdning, mener Gardner. Han viser til forrige juleferie hvor en av fire gaver var elektriske artikler som for eksempel hjemmekino, iPod og dvd-spiller.

- Jeg kan ikke se at denne trenden vil avta med det første, sier Gardner.

Sikret i å tjene på en trend som dette er Dolby Laboratories, som leverer teknologi til lydprodukter. Økt etterspørsel vil fremme innovasjon og utvikling innenfor denne sektoren.

For Dolby Laboratories vil Gardner anslå at verdiene I selskapet vil øke med rundt 20 prosent per år og etter fem år ha oppnådd en doblet verdi på sine aksjer.

Økt oljepris
Gardner spår en statisk økning på oljeprisen, og bruker Asia som sin forklaring på dette.

- Innen 2010 er Kina ventet å ha mer enn 250 millioner middelklasse innbyggere som vil befinne seg bak rattet på en bil, sier Gardner.

Han mener USA en dag ikke lenger vil være den største konsumenten av olje og når den dagen kommer spår Gardner en ytterlige stigning i oljemarkedet. Han legger til at det er viktig å huske på at med hensyn til inflasjonen er oljeprisen faktisk lavere enn det den var i 1981 og behovet vil bare fortsette å stige.

Gardner mener Unit Corp. er et av selskapene innenfor oljesektoren som kommer til å merke denne økningen. Han spår også her en doblet børsverdi innen fem år.

Unit Corp er et riggselskap som opererer hovedsakelig i Oklahoma og Texas. Selskapet skal sitte med svært gode forutsetninger for å lykkes videre.

Spis ute
Selv om vi i dag ser filmen hjemme, spiser vi mer og mer ute. Denne trenden har vokst jevnt og trutt de siste førti år mye grunnet et synkende antall hjemmeværende husmødre.

Middleby Corp. er et av selskapene Gardner spår vil få en lys fremtid – de også med en doblet vekst de neste fem år.

Middleby er markedsledende i USA på å levere energiøkonomiske høykvalitetsovner til restaurantbransjen. Gardner legger også stor vekt på at dette selskapet, posisjoneringsmessig, har et bra potensiale til å lykkes også ute i resten av verden.

Byggebransjen
Selv om byggebransjen har sunket drastisk i verdi på den amerikanske børsen, mener Gardner at dette kommer til å snu. I dag er det mulig å få tak i billige aksjer innenfor denne sektoren, men Gardner sier disse kommer til å stige i takt med befolkningsantallet. Han anbefaler folk å kjøpe aksjer i MDC Holding. Dette er et selskap som bygger boliger.

Digitale sykehus
- Den digitale utviklingen på sykehus ligger langt etter, sier Gardnes. Fortsatt blir mye skrevet ned ved hjelp av penn og papir.

Også her blir det spådd en drastisk utvikling de neste år. Anbefalt aksje er Quality Systems som produserer ledende software pakker for elektroniske arkiv. Denne aksjen har allerede vokst syv ganger i verdi i løpet av de siste fem år.

Alternativ Idrett
Økt populæritet blant mer eller mindre nye idretter som snowboard, skateboard og surfing gir vekst til selskaper som for eksempel Volcom som produsererer klær og utstyr for de nevnte idretter. Utviklingen bare fortsetter, samtidig som den generelle interessen for mer tradisjonelle idretter også stiger, spesielt blant kvinner. Gardnes forventer en vekst på 15 prosent per år for Volcom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere