NA24.no

Du gikk vel ikke på denne?

Foto: Skjermbilde.
Sist oppdatert:
Svindlere utgir seg for å være DNB.

Svært mange personer har mandag mottatt en epost fra svindlere som utgir seg for å være DNB.

Det er heldigvis lett å gjennomskue bløffen. Teksten i eposten, som er en blanding av gebrokkent norsk og engelsk, oppfordrer deg til å klikke på en lenke som igjen fører deg til en nettside der du blir oppfordret til å taste inn både navn, kortnummer, utløpsdato og sikkerhetskode.

Nettsiden er selvfølgelig falsk.

Typisk svindelforsøk
- Vi har fått mange henvendelser på denne i dag. Dette er et veldig typisk svindelforsøk, som både vi og andre banker dessverre ser en del av i løpet av et år. I dag er det veldig enkelt å forfalske både mail og nettsider, og det er alltid noen som vil prøve å lure til seg sensitive opplysninger, sier informasjonsdirektør Thomas Midteide i DNB til NA24.

Sender aldri ut slike mailer
Han understreker at hverken DNB eller andre banker sender ut denne typen mail.

- Vi vil aldri be deg bekrefte koder eller andre sensitive opplysninger verken ved å sende deg mail eller ringe deg. Man skal aldri oppgi personlige opplysninger på henvendelser fra noen. Hvis man er i tvil bør man ringe banken sin og sjekke, sier Midteide.

Slik ser eposten ut:Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere