Du gjetter aldri hva Hellstrøm skal selge

Foto: Berit Roald (Scanpix)

08.02.14 12:15

De siste årene har mesterkokk Eyvind Hellstrøms hat mot posesuppe og snarveier på kjøkkenet blitt hans karriere. Nå kommer han selv med ferdigmat i dagligvarebutikkene.

- Jeg gjør dette med formål og ambisjon om å få hele den norske matindustrien til å fornye seg, sier Hellstrøm til VG.

Allerede til neste uke kommer Hellstrøms franske fiskegrateng, cocotte med lam og ovnsbakt svinenakke i armagnac-saus. Maten trenger kun en oppvarming i vannbad, ovn, eller mikrobølgeovn.

Ingen tilsetningsstoffer

- Jeg gjør dette med formål og ambisjon om å få hele den norske matindustrien til å fornye seg. De må bli bedre! Vi har fått til et produkt som revolusjonerer industrien. Produktene er uten tilsetningsstoffer, konserveringsmiddel og kunstige midler. Her er det ingen kjemikalier, sier Hellstrøm til VG .

Ambisjonen er å ha tolv retter i Hellstrøm-sortimentet, som skal fungere som et «alternativ til den eksisterende matindustrien.»

- Jeg kaller det ikke ferdigmat, jeg kaller det varme ferdigretter, hahaha - eller mer serveringsklare varmretter. Selvfølgelig er det ferdig, sier han.

Mesterkokken drev i en årrekke gourmet-restauranten Bagatelle, som ble den første i Norden med to Michelin-stjerner. Etter en konflikt med eier Christen Sveaas, tok han med seg hele personalet og forlot lokalene i Bygdøy Allé for godt, og satset heller på en karriere på TV-skjermen.

- Like bra som mat fra bunnen

Hellstrøm har reist land og strand og kjeftet på folk for deres bruk av halvfabrikata. Det nye veivalget kan virke som en total helomvending, men Hellstrøm forsikrer om at hans ferdigmat er like bra som å lage mat fra bunnen.

- Ja, det vil jeg si - når jeg ser hvor mye nøling det er rundt omkring så kan dette være like bra - i alle fall når man har dårlig tid og lite energi og blodsukkeret er på vei nedover. Jeg mener ikke at man skal gjøre dette 7 dager i uka, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.