*Nettavisen* Økonomi.

Du kan bli dronningens nabo

103 rom og dronningen av England som nabo til tross: Den grenseløse luksusen blir ikke solgt. Se bildene.

25.01.07 20:35

Over halvannet år etter at huset ble lagt ut for salg, har investeringsselskapet Rhymer Investments ikke funnet noen ny eier.

NA24 - din næringslivsavis

Updown Court utenfor London er større enn både Buckingham Palace og Hampton Court til sammen.

Se bilder nederst i saken.

I tillegg til vannvittige 103 rom fordelt på fire hovedbygninger, inneholder godbiten oppvarmet marmorinnkjørsel, privat bowlingbane i kjelleren, garasje med plass til åtte limousiner, fem oppvarmede svømmebasseng, squash- og golfbane, kino, vinkjeller og naturligvis en helikopterlandingsplass.

815 millioner
Huset koster utrolige 70 millioner pund, eller 815 millioner kroner. Rhymer Investments kjøpte eiendommen i 2002 for 233 millioner kroner, og de har restaurert eiendommen for ytterligere 350 millioner kroner.

Updown Court ligger en liten kjøretur utenfor London. Det tar omtrent tjue minutter å kjøre dit fra Heathrow.

Området inneholder både park med fontener og en egen skog. Det er god plass til naboene, men om du skulle møte dem risikerer du at de er dronningen av England, Elton John eller golfesset Nick Faldo.

Huset var eid av den egyptiske prinsen Sami Gayed, som bygget det for syv år siden, etter at det forrige brant.

Panikkrom
Huset har panikkrom, dersom det lusker tyver inn i huset eller terrorister angriper, akkurat som i skrekkfilmen med Jodie Foster. Huset styres av et elektrisk system og eieren kan kontrollere alle elektroniske funksjoner fra hvor som helst i verden.

Rhymer Investments mener at kjøperen vil være en av 600 rikeste mennesker i verden. Ifølge The Evening Standard er det kun 70 personer i England som har finansielle muskler som er store nok. Det kan være greit å huske at bare oppvarmingsutgiftene er på rundt tre millioner kroner i året.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.