NA24.no

Dubai-børser sammenslås

Dubai Financial Markets
Dubai Financial Markets Foto: KARIM SAHIB (Scanpix)
Sist oppdatert:
Det gir et tap for Nasdaq OMX.

Nasdaq Dubai blir kjøpt opp av konkurrenten Dubai Financial Markets. Det innebærer at Nasdaq OMX selger sin andel på 33,33 prosent. Til gjengjeld får de 1 prosent i Dubai Financial Markets som verdsettes til 39 millioner dollar.

Nasdaq OMX investerte opprinnelig 50 millioner dollar i kontanter da de gikk inn i Dubai i februar 2008 i tillegg til å bidra med teknologi. Samlet ble eierposten da verdsatt til 128 millioner dollar. Den nåværende verdien på eierposten i selskapet er satt til 120 millioner dollar.

Dette innebærer at de tar tapsavsetninger på 81 millioner dollar i forbindelse med salget. Disse tapsavsetningene har ingen kontanteffekt for selskapet.

Dubai Financial Markets er eid av Borse Dubai.

- Denne kombinasjonen av de to børsene i Dubai har lenge blitt sett på som en foretrukket vei å gå. Det vil skape en større effektivitet fra et systemperspektiv, gjør det lettere for privatkunder å få tilgang til Nadaq Dubai og gir utstedere et valg av kommersielle og regulatoriske strukturer, sier finansdirektør Adena Friedman i Nasdaq OMX i forbindelse med en pressemelding.

Nasdaq Dubai blir et datterselskap til Dubai Financial Markets og vil være en selvstendig markedsplass.

- Vi forblir forpliktet til å delta i utviklingen av kapitalmarkedene i gulfregionen og vi tror at denne transaksjonen vil gjøre Dubai i stand til å etablere en struktur for finansielle markeder for fremtidig vekst, sier Friedman i en pressemelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere