NA24.no

Duket for kaffeprinsessen

Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
Datteren til kaffekongen Herman friele jr., Birgitte Friele (28), prøver seg som investor med 46 millioner til rådighet.

Les NA24 på mobil

Investeringsselskapet Santos har en egenkapital på 46 millioner kroner. Men før den kulturinteresserte arvingen til det Bergen-baserte kaffeimperiet satser fullt og helt på investeringer, skal hun fullføre økonomistudiene, skriver Dagens Næringsliv.

NA24 - din næringslivsavis

- Dette er ikke min lille baby, men en mulighet for meg til å gjøre min egen greie i mitt eget selskap, sier Birgitte Friele, det eneste barnet til Bergen-ordfører Herman Friele jr, til DN.

Satser på film
Friele vet hva slags prosjekter hun ønsker å satse på. Hun har blant annet investert i det bergensbaserte selskapet Alligator Film, som produserer spillefilmer. Friele synes kulturbasert virksomhet er spennende, men kan også tenke seg å investere i eiendom etterhvert.

Kaffearving
Enearvingen til, Bergens ordfører og kaffekonge, Herman Friele jr. har i tre år jobbet som trainee i Kaffehuset Friele, hvor hun jobbet tett opp mot innkjøp av kaffe og råvarepriser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere