NA24.no

Dumper prisen på hytteperle

Foto: Monument AS
Sist oppdatert:
Investor kutter prisen med åtte mill. for luksusperle på Sørlandet som har mulighet for golfbane!

Hele 600 mål tomt, et svært påkostet hovedhus på totalt 217 kvadratmeter, en kilometer lang strandlinje og en krembeliggenhet helt ute i havgapet ved Gamle Hellesund fristet ikke kjøperne i fjor.

NA24 - din næringslivsavis

Da prøvde nemlig investor Jostein Eikeland å selge herligheten på Ytre Tronderøya for hele 36 millioner kroner. Det lyktes han ikke med, og Eikeland prøver derfor på nytt i år. Men da med en kraftig rabatt i forhold til 2008.

Eikeland slår av hele åtte millioner kroner på prisen, og forlanger nå 28 millioner kroner for herligheten.

- Markedet for denn type eiendom er naturligvis svakere enn før finanskrisen, men vi er forsiktige optimister, sier Kimberly Elnes ved Poppe & Co til NA24.

Omfattende renovering
Investoren kjøpte landstedet i 2006 for 12 millioner kroner, og skal ha brukt hele 25 millioner kroner på renovering av landstedet.

- Hvordan ser du på utviklingen for fritidsmarkedet langs kysten i år generelt?

- Dette marked har så vidt startet opp. Så det er tidlig å mene noe om markedet , men det er klart at også dette marked preges av dårligere økonomiske utsikter, sier Elnes.

(Saken fortsetter under bildet)

Elnes gjør det klart at det var flere interessenter for eiendommen i fjor, og at de er i dialog med flere mulige interessenter nå.

- Hvorfor kutte prisen så mye?

- Dette er ett ledd i å tilnærme oss markedet, så får vi se på responsen, sier Elnes.

Konserter og golf
Eiendommen på Ytre Tronderøya var tidligere et gårdsbruk, men det meste av de 30 målene dyrket mark er omgjort til plen. Det er også bygget en stor scene i sten på eiendommen, der det ifølge annonsen er perfekt å arrangere konserter.

I tillegg til å kunne ri, er det at på til jaktmuligheter på den store eiendommen som ligger i Lillesand kommune.

Eikeland har gått med planer om å anlegge golf-bane (!) på tomten og har allerede investert betydelig i et slikt anlegg.

- Hvor mange hull man får plass til er usikkert, men antas ca. 4-5. Det er lagt ned betydelige meter med rør beregnet for vann, strøm, gass og fiber, rundt på eiendommen, heter det i annonsen.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Fra 1750
Hovedhuset er fra 1750 med fire soverom, spisestue, stue, kjellerstue, tre bad, vaskerom og kjøkken kjøkken. Huset ble ombygget i 1913, og ble totalrenovert i 2008. Her har Eikeland ikke spart på noe, og det er svært høy standard.

Det er også låve, stabbur, sommerfjøs og båthus på eiendommen.

Skulle man være bekymret for sikkerheten er det installert alarmanlegg med kamera,

bevegelsessensorer samt sensorer for røyk og brann som er koblet direkte til Securitas.

Da Eikeland la ut eiendommen for salg i fjor, gikk spekulasjonene høyt om at det dreide seg om tvangssalg, etter at Oslo Kemnerkontor tok utleggsforretning på noen av Eikelands eiendommer for hele 80 millioner kroner for et ubetalt skattekrav. Men eiendomsmegler Kimberly Elnes i Poppe & Co avviste at det dreide seg om tvangssalg overfor DN.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere