NA24.no

Dumpet aksjer før skandaleavsløring

Foto: Arkivfoto (Stjørdalens Blad)
Sist oppdatert:
- Jeg visste jeg satt på en bombe, sier Veidekke-sjefen.

Den tidligere distriktslederen i Kolo Veidekke, Odin Kringen, sørget i forrige uke for skandale da han avslørte ulovlig prissamarbeid i asfaltbransjen.

På NRK Dagsrevyen fortalte Kringen at Kolo Veidekke og konkurrenten NCC i årevis hadde samarbeidet ulovlig om offentlige asfaltanbud. Prissamarbeidet kan ha kostet staten og norske skattebetalere flere titalls millioner kroner.

- Jeg satt på en bombe
I Dagens Næringsliv (DN) tirsdag innrømmer Kringen at han solgte en betydelig aksjepost i Veidekke like før han sto frem i NRK med avsløringen.

- Jeg visste jeg satt på en bombe, sier Kringen, og har tydeligvis ikke lest hele innsideloven før han uttaler seg.

Kringen opplyser til DN at han fikk 51,50 kroner per aksje. Dagen etter Dagsrevyen-innslaget falt kursen til 48,50 kroner. Kringen kan dermed ha tjent cirka 300.000 kroner på salget. Oslo Børs undersøker nå om Kringens transaksjon er brudd på innsidereglene og om saken bør sendes til Økokrim.

Han forsvarer seg med at han var oppsagt og dermed burde ha lov å selge aksjene sine.

Presset Veidekke
Kringen er åpen på at han er kilden til NRK i Veidekke-saken. Ifølge en tidligere dom i saken var det Veidekke selv som gikk til Konkurransetilsynet om asfalt-saken. Da hadde Kringen forsøkt å presse Veidekke for 3,7 millioner kroner, for å ikke å varsle Konkurransetilsynet, Arbeidstilsynet og Vegdirektoratet.

- Det var i forbindelse med en personalsak og avskjedigelse av denne personen, som er deres hovedkilde i denne saken, at vi for et år siden gikk til Konkurransetilsynet og politiet. Vi ba om å få etterforsket påstander om ulovligheter ved vår virksomhet i Trøndelag. Den etterforskningen pågår fremdeles. Før den er ferdig så verken kan eller vil vi uttale oss noe nærmere om saken, har konserndirektør for kommunikasjon Kai Krüger Henriksen i Veikdekke ASA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere