NA24.no

Dumpet Jonas Gahr Støre

Støre Gaza bakkeinvasjon Israel
Støre Gaza bakkeinvasjon Israel Foto: Scanpix.
Sist oppdatert:
Utenriksministeren skriver for dårlig, mener Kulturrådet.

Kulturrådet kjøper fire ganger i året inn sakprosa til norske biblioteker. Utenriksminister Jonas Gahr Støres ferske bok «Å gjøre en forskjell» ble veid, men funnet for lett.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Gahr Støre er i samme klasse som Norges tre mest kjente og prisbelønte biografer Tor Bomann-Larssen, Ragnar Kvam og Ingar Sletten Kolloen, som har skrevet boken «Snåsamannen». Kulturrådet ville ikke bruke pengene på noen av dem.

- Komiteen har konkludert med at de titlene som ble innkjøpt, er bedre enn dem som ikke ble det, sier Mari Finess, seksjonsleder for litteratur i Kulturrådet til DN.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Hun forteller at vurderingsutvalget bestående av fem personer i fjor vurderte rundt 400 innsendte sakprosatitler. I alt ble 46 av disse kjøpt inn og sendt rundt til bibliotekene i Norge.

- De språklige og litterære kriterier går foran aktualitet og innhold, forklarer Finess til avisen, som ikke har spurt Jonas Gahr Støre om hva han synes om å bli vraket.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere