NA24.no

Valuta USD 8,08 EUR 9,62 GBP 10,93 SEK 91,28
Oslo Børs 0,76%
(EPA/Scanpix)

Dusør for å drepe tegner

Sist oppdatert:
170.000 kroner pluss en bil. Det er prisen på hodet til Muhammed-tegnere.

Imam Mohammed Yousaf Qureshi ved moskéen Mohabat Khan i byen Peshawar, erklærte i moskéen og på den religiøse skolen Jamia Ashrafia at han vil gi 1,5 millioner rupier og en bil til den som dreper tegnere som lagde Muhammed-karikaturene som ble trykket i Jyllands-Posten.

Qureshi sa også at en lokal gullsmedforening ville gi en million dollar til en eventuell drapsmann. Organisasjonen har ikke bekreftet dette.

- Dette er en enstemmig avgjørelse fra alle imamer i Islam at alle som fornærmer profeten fortjener å bli drept, og at den som vil gjøre ende på den fornærmende mannen, vil få sin belønning, sier Qureshi ifølge AP.

Han oppga ikke navnet på tegneren i talen han holdt for omtrent 1000 mennesker utenfor moskéen etter fredagsbønnen. Tilhengerne brant et dansk flagg og en dukke som forestilte den danske statsministeren.

Det har vært store uroligheter i Pakistan fredag på grunn av tegningene. 125 demonstranter er arrestert og en geistlig er satt i husarrest. AP melder at over 7000 mennesker demonstrerere i hovedstaten Islamabad og at over 5000 er på gatene i byen Quetta.

Politiet skjøt med tåregass mot over 1000 mennesker som prøvde å blokkere en gate i Peshawar. Ifølge vitner ble flere personer arrestert. Fire dukker som forestilte danske, tyske, franske og norske ledere ble hengt fra lyktestolper.

Den danske regjeringen sier fredag at den har stengt sin ambassade i Pakistan midlertidig.

- Vi har bestemt oss for å gjøre det på grunn av den generelle sikkerhetssituasjonen i landet, sier talsmann for utenriksdepartementet, Lars Thuesen.

- Vårt personell er fremdeles i landet, men ikke i ambassaden i Islamabad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere