NA24.no

Døv mistet status som lottomillionær

Foto: Norsk Tipping (Norsk Tipping)
Sist oppdatert:
Og det etter at familien hadde søkt tilflukt.

Den døve sørafrikanske renholdsarbeideren Stanley Philander måtte søke tilflukt på et hemmelig sted med sin kone, som også er døv, og deres to barn, da det ble annonsert at han var vinneren av en jackpot på 91 millioner rand, vel 70 millioner kroner.

Årsaken til at de måtte flyttes fra hjemmet i en fattig del av Cape Town var for å få beskyttelse fra en enorm mengde tiggende personer og slektninger, da ryktene om gevinsten begynte å florere, ifølge Reuters.

Nå er det imidlertid blitt klart at det ikke er 52 år gamle Philander, men en anonym kvinne på 43 år, som er den reelle vinneren av trekningen som foregikk forrige fredag. Det til tross for at Philander hadde en kupong med de rette vinnertallene.

Problemet er imidlertid at Philander kjøpte kupongen etter at tallene var trukket, men de som står bak trekningen skjønner ikke hvordan sammenblandingen kan ha oppstått.

- Vi er like forvirret som alle andre. Det kom ikke fra National Lottery i det hele tatt. De tallene har ikke noe å gjøre med den foregående dagen, sier Thembi Tulwana, talsmann hos National Lottery, ifølge Reuters.

Sør-Afrikas lottotrekning ble lansert i oktober i fjor, og førte til fire multimillionærer den første måneden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere