NA24.no

Dyr skogstur for finanskjendiser

Foto: André Clark Utvik (NA24)
Sist oppdatert:
Treerbanden som raidet Norske Skog gikk på en millionsmell i fjor.

Det har kostet finanstrioen Øystein Stray Spetalen, Øystein Stordalen og Ove Gusevik sure millioner etter at de toget inn i Norske Skog.

Etter noen durabelige ordvekslinger i pressen fikk de Spetalen inn i styret i selskapet på forsommeren i år. Papirtapene er fortsatt enorme for gutta.

- Jeg har ingen spesielle kommentarer utover regnskapet, sier styreleder Ove Gusvik i Unionen til NA24.

NA24 - din næringslivsavis


Kvart milliard
Selskapet, som opprinnelig het Tycoon Trading, ble stiftet 8.mai i fjor. Etter navneskifte til Unionen gikk det med brask og bram inn i det skakkjørte papirprodusenten Norske Skogsindustrier. Anskaffelseskostnadene for de 11,3 millioner aksjene er bokført til 41,98 kroner. Totalprisen er 474,4 millioner kroner for aksjene.

- Per 30.juni 2008 har selskapet et urealisert tap på aksjene i Norske Skogindustrier ASA på 214 millioner kroner, heter det i årsberetningen. Aksjekursen har bedre seg noe siden lavmålet som faktisk var under 20 kroner.

Torsdag selges skogsaksjene til 28,10 kroner, og det gir et papirtap så langt for treerbanden på 157 millioner kroner; så langt.

Stordalen strålende fornøyd

Minus i drift
Driftsresultatet ble i fjor minus 4.000 kroner, og selskapet er uten inntekter. Finanspostene er bokført til minus 1,6 millioner kroner, som også er årsresultatet.

Det gjør at egenkapitalen er på minus 1,5 millioner kroner, men gutta skriver at de vil tilføre penger i egenkapital om nødvendig.

Eiendelen i balansen er posten i skogen som bokføres til 474 millioner kroner.

Selskapet har 8,3 millioner kroner i bank, og eiendelen er totalt bokført til 482 millioner kroner.

Gjeld til seg selv
Gjeldsbildet er bokført til 484 millioner kroner og er til eierne av investeringsselskapet.

Det er tre eiere i selskapet. Petter Stordalens Home Capital har 47,5 prosent av aksjene. Nordisk industriutvikling har fem prosent. Det eies igjen at Home Capital, og selskapet Global Network Systems som kontrolleres av Ove Gusevik. Spetalen har fordelt sin andel på tre selskapet og har til sammen 47,5 prosent.

- Selskapet har kun gjeld til aksjonærene og den har prioritet etter annen gjeld de neste tolv månedene, heter det i årsberetningen. (Se egen boks).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere