Dyr vedhogst for investor

En hytteeier i Kragerø må betale dyrt for å ha hugget ned trær og anlagt plen i skjærgården i Kragerø. Nå møter han Økokrim i retten.

18.04.06 16:48

I media ble han omtalt som landstedsmillionær, investoren som hugde ned trær på fritidseiendommen sin i strandsonen i Kragerø.

Uten å søke om tillatelse lot Per Andreas Sveum en etrepenør hugge ned trær, og deretter valse inn med gravemaskin for å rive opp trerøtter samt fjerne det naturlige vegetasjonsdekket og jordmasser i et område på rundt 700 kvadratmeter. Deretter la han gressplen.

Det fikk Kragerø kommune til å reagere. De anmelte grunneieren, Per Andreas Sveum, for ulovlige arbeider. Det samme gjorde Naturvernforbundet og en familie som ble jaget fra strand og saken havnet hos Økokrim.

Nå er han ilagt et forelegg på 250.000 kroner for ulovlige terrenginngrep på fritidseiendommen i strandsonen ved Kragerø.

Sveum har ikke vedtatt forelegget. Saken vil derfor bli behandlet av Kragerø tingrett. Hovedforhandling i saken er foreløpig ikke berammet.

«Landstedsmillionæren» er investor, og har blant annet vært en av de største aksjonærne i bredbånds-selskapet Telio og var inne i det nye snusselskapet til barberhøvelgründerne Tom Erik Ruud og Reinhard Rye.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.