NA24.no

Dyr vekst for Sissener

Sist oppdatert:
Meglerhuset Kaupthing blødde penger i fjor.

Meglerhuset Kaupthing er eid av den islandske storbanken med samme navn. Meglerhuset ansatte i fjor Jan Petter Sissener, en av de mest profilerte aksjemeglerne i Norge, for å få fart på selskapet.

NA24 - din næringslivsavis

Siden har flere toppnavn blitt ansatt. Blant annet har strateg Kim Evjenth og analytiker Didrik Kjeldahl kommet over til meglerhuset som i fjor ekspanderte kraftig.

Men vekst koster, selv om fjoråret var et av de aller beste for meglerbransjen.

Dyr vekst
Riktignok mer enn doblet selskapet nærmest omsetningen, fra 26,5 millioner kroner i 2004 til 60 millioner kroner i 2005. Men lønnskostnadene steg også kraftig sammen med den berømte posten i regnskapet som har navnet Andre Driftskostnader.

Dermed endte driftsresultatet med et tap på rett under 30 millioner kroner. I 2004 svidde selskapet av 9,1 millioner kroner. Resultatet før skatt endte med et tap på 26,7 millioner kroner, mot 4,2 millioner kroner i tap året før.

Etter skatt endte tapet på 18,8 millioner kroner, mot 3,6 millioner kroner i tap samme periode året før.

Ser man på hvordan inntektene fordeler seg så kommer brorparten av inntektene fra kurtasjeinntekter. Disse steg til 46 millioner kroner i 2005 fra 22,8 millioner kroner året før. Corporateinntektene steg fra null kroner i 2004 til 8,7 millioner kroner i 2005.

Dyr revisjon
Da Sissener tok over meglerhuset etter at John E. Skajem måtte forlate selskapet i fjor, uttalte han at det var som å ta over en pølsebod.

LES OGSÅ: - Kaupthing var en pølsebod

NA24 iMarkedet kunne også avdekke et meget alvorlig brev til meglerhuset som kom fra Kredittilsynet. Der fikk meglerhuset flengende kritikk for massivt rot i selskapet.

LES OGSÅ: Massivt rot i Kaupthing

Kaupthing brukte i alle fall mye av fjoråret på å rydde opp, og selskapet brukte hele 2,5 millioner kroner på revisorkostnader i 2005. 650.000 kroner av dette ble brukt på andre tjenester utenfor revisjon.

Revisor Sverre Einersen i KPMG skriver også i sin beretning at det har vært svakheter i selskapets interne kontroll, men at dette er rettet opp.

Bygger selskap

Jan Petter Sissener forteller til NA24 iMarkedet at man godt kan kalle 2005 et opprydningsår. Men hvordan tallene vil bli i år har ikke Sissener noen kommentarer til.

- Vi ligger godt foran budsjett, sier Sissener når vi spør om hvordan meglerbutikken går.

- Blir det positive tall i regnskapet i år?

- Vi er et børsnotert selskap, så det kan jeg ikke si noe om. Det kan jeg ikke kommentere, sier Sissener til NA24 iMarkedet.

Han forteller at fokus for hans del er å bygge opp en virksomhet.

- De store pengene kom ikke i fjor, og de kommer ikke i år eller til neste år, sier Sissener til NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere