*Nettavisen* Økonomi.

Dyre feilansettelser

Foto: (Illustrasonsfoto: TV 2)

Det koster skjorta å ansette feil folk. Det har flere danske bedrifter fått oppleve.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Danske selskaper bruker formuer på å ansette feil folk. Faktisk så mye som en hel årslønn går med på annonsering, intervjuer og opplæring for at den nyansatte skal være oppe og gå, ifølge borsen.dk.

NA24 - din næringslivsavis

Denne ekstrautgiften viser seg dermed å være ekstremt kjedelig når selskapene ansetter feil folk og det er det mange som gjør, forklarer sjefkonsulent Bjarne Jakobsen i Dansk Handel og Service.

- Det er faktisk meget utbredt med feilansettelser fordi arbeidsgiverne forhaster seg. Det blir ofte en dyr affære, fordi det koster mye å finne den rette til jobben, sier Jakobsen, ifølge avisen.

Jakobsen har snakket med 100 selskaper som har hatt det så travelt med å fylle en ledig stilling at de har ansatt feil folk.

Også her hjemme er feilansettelser meget vanlig. Hele ni av ti norske bedrifter innrømmer å ha ansatt folk som aldri burde hatt jobben.

Godt over halvparten av de spurte mener dette går utover det sosiale miljøet. Det hersker også liten tvil om at feilansettelser koster bedriften dyrt i kroner og øre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.