NA24.no

Dyre tider for Solbakken

Foto: Jarle Fredagsvik (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Svindyre spillerinnkjøp har ført til millionunderskudd for FC København.

I FCKs morselskap, Parken Sport & Entertainment har spillerinnkjøp kostet dyrt i år, melder Børsen dk. Kjøpet av angriperen Dame N'Doye og den danske landslagspilleren Martin Vingaard setter dype spor i halvårsregnskapet. Underskuddet er på 25 millioner kroner. Og foreløpig holder fjorårets seriemestere i Danmark bare en sjetteplass i SAS-ligaen.

Økte utgifter

Parkens toppsjef, den mektige Dan Hammer, innrømmer også at utvidelsen av Idrætsparken og den sportslige opprustningen i FCK finner sin vei til regnskapet i form av økte finansielle omkostninger og transferutgifter.

- Men samtidig har FCK så til de grader innfridd de sportslige forventningene med å vinne «The double» og deretter kvalifisere seg til europeisk gruppespill. Så vi har absolutt belegg for en forsiktig optimisme - både på kort og lang sikt, sier Hammer.

FC København med sin norske trener Ståle Solbakken slo ubesværet Stabæk ut av kvalifiseringen til Champions League og er i føringen med 1-0 mot kypriotiske Apoel Nicosia. Klubben har med andre ord ett bein i det ypperste europeiske gruppespillet, underskuddet til tross.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere