*Nettavisen* Økonomi.

Dyrere å være rik

Et løft i antallet milliardærer sender prisene på luksus i taket.

20.10.07 15:05

Overveier du å utføre en plastisk operasjon bør du skynde deg. Det har imidlertid ikke med at du blir eldre for hvert år som går. Årsaken er at prisene stiger.

NA24 - din næringslivsavis

Det amerikanske forretningsbladet Forbes har gjennomført en undersøkelse over prisveksten på 42 luksusvarer, i alle kategorier fra undervisning på prestisjeuniversitetet Harvard til prisen for en luksusyacht. For plastiske operajoner har prisene alene steget med 17 prosent det siste året i USA, skriver bladet.

Akkurat som prisen for å se yngre ut har steget, har prisen for båter løftet seg klart. Luksusyachten Nautor's Swan 70 har steget med 17 prosent til 4.771.550 dollar. Den største stigningen har imidlertid en middag for 40 personer fra cateringfirmaet Ridgewells nær Washington D.C. Det siste året har prisen her steget med 31 prosent, og koster nå 9.795 dollar. En av de varene som har steget mest er er skreddersydde sko fra verdens mest eksklusive skofabrikant, John Lobb i London. I 1976 kostet et par sko 202 dollar, mens prisen i år liger på solide 4.566 dollar. Det er en prisstigning på hele 2.160 prosent.

Årsaken til prisstigningen er at det nå finnes flere milliardærer enn noen gang tidligere. Dette løfter etterspørselen etter luksusvarer i taket.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.