NA24.no

Dyrere dollar

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Den amerikanske valutaen viser gamle takter og er tilbake på nivåer fra 2006.

Valutaen styrker seg mot de fleste valutaer og man må stadig ut med flere norske kroner for en dollar.

NA24 - din næringslivsavis

Dollarappresieringen kommer i kjølvannet av Ben Bernankes tale til Kongressen mandag. Sentralbanksjef Bernanke åpnet for at en ny finansiell tiltakspakke kan være aktuelt.

- Med en økonomi, som må forventes å være svak i flere kvartal og med en viss risiko for en langvarig nedgang, så må det være plass for å overveie enda en finansiell pakke fra Kongressen, sa Bernanke i sin tale

- USA er mer aktivt ute og gjennomfører tiltak for å takle resesjonen enn andre. Jeg er «bullish» på dollar mot euro, sier Jessica Hoversen, valutaanalytiker i MF Global til Bloomberg News.

Den norske kronen har svekket seg betydelig mot dollaren den siste tiden. Dollaren fremstår nok en gang som en «trygg havn» for investorer i urolige tider, og er en av «vinnerne» når finanskrisen har herjet på verdens børser. Valutaen har styrket seg 17 prosent mot euro siden bunnen 15. juli på spekulasjoner at dollaren vil appresiere når den europeiske økonomien slakker av.

En amerikanske dollar koster mandag kveld 6,6304 kroner. Dollaren er dermed tilbake på nivåer den ikke har vært siden slutten av oktober 2006, altså for nøyaktig to år siden.

Følg utviklingen i valutakursene her.

Utvalgte valutakrysninger:
USD/NOK: 6,6304
EUR/NOK: 8,8280
GBP/NOK: 11,3565
EUR/USD: 1,3316
SEK/NOK: 88,5200

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere