NA24.no

Dyrere lys og varme

Foto: Alf Ove Hansen (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Utgiftene til strøm har økt i tre av fire kommuner.

Totalt brukte landets kommuner og fylkeskommuner over 3,5 milliarder kroner på energi i fjor, skriver Kommunal Rapport (KR) mandag.

NA24 - din næringslivsavis

Beløpet er nesten 250 millioner kroner høyere enn i 2004, viser en oversikt som Statistisk sentralbyrå har utarbeidet for Enova.

For de 332 kommunene som økte energiutgiftene sine fra 2004 til 2005, nytter det ikke å forklare dette med dyrere strøm. I 99 av landets kommuner klarte de nemlig å redusere energiregningene sine, til dels med betydelige beløp, skriver ANB.

Trondheim og Asker er eksempler på kommuner som har spart millionbeløp. Men også mange små kommuner landet rundt har kuttet regningene sine kraftig.

- Det er åpenbart at samtlige kommuner kan klare å redusere energiutgiftene sine, mener seniorrådgiver Frode Olav Gjerstad i Enova.

I så mange som 270 av landets kommuner i 2004 og 2005, ble det ikke investert én krone i energitiltak viser tallene fra SSB.

Dette tilsier en nullsatsing i seks av ti kommuner, skriver KR.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere