NA24.no

Dyreste dollar siden 2002

Norske kroner har ikke vært svakere mot dollar siden 2002.
Norske kroner har ikke vært svakere mot dollar siden 2002.
Sist oppdatert:
Og det er duket for nye valutabevegelser etter Norges Banks rentedom, tror analytiker.

Etter nedgang i oljeprisen og en historisk renteøkning i USA, svekkes norske kroner før enda en rentebeslutning skal annonseres.

En dollar koster 8,82 kroner torsdag morgen, 15 øre mer enn i går morges. Det er den dyreste dollaren siden tidlig i 2002. Samtidig har kronen svekket med 8 øre til 9,58 kroner per euro.

- Høyst sannsynlig vil vi ligge et stykke unna dette i morgen, etter rentemøtet i Norges Bank. Rentemarkedet priser inn omkring 40 prosent sannsynlighet for et rentekutt så en reaksjon i markedet vil se uavhengig om Norges Bank kutter eller holder renten uendret, påpeker analytiker Joachim Bernhardsen i Nordea i en morgenrapport.

Nå kan du diskutere aksjer, oljeprisen, valuta og makrotall med tusenvis av andre på aksje- og investeringsforumet Xtrainvestor.

Les mer:

USA øker renten for første gang siden kollapsen

Storbanker spår kutt til rekordlav styringsrente

I oljemarkedet har nordsjøoljen falt tilbake til 37,2 dollar fatet, en nedgang på halvannen dollar siden i går morges, blant annet etter ny oppgang i amerikanske oljelagre.

Les mer: Amerikanske oljelagre overrasker

Lagrene av olje i USA steg med 4,8 millioner fat i forrige uke fra den foregående uken, viste statistikken fra det amerikanske energidepartementet.

Lagrene av olje, som nå er på 490,7 millioner fat, er fortsatt nær de høyeste nivåene på denne tiden av året på minst 80 år. Samtidig økte lagrene av både bensin og destillater.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere