*Nettavisen* Økonomi.

Dystert på børsen

Stille og rolig går Oslo Børs nedover. Det synes egentlig aksjemeglerne er like greit. Følg utviklingen.

21.06.06 15:27

SJEKK KURSENE HER.

Hovedindeksen faller tilbake 1,38 prosent til 348,60 poeng ved lunsjtider onsdag. Det er de oljerelaterte aksjene som leder an i nedgangen denne dagen.

NA24 - din næringslivsavis.

Lite action
Omsetningen på børsen er laber i dag. Det er lite som skjer, men aksjemeglerne synes det er like greit at tempoet har roet seg ned.

- Det er greit å slippe de slitsomme svingningene og det er bra for markedet at det roer seg ned, sier en megler til NA24 iMarkedet.

Oslo Børs har det siste halvåret vært utrolig volatil og store svingninger har ført til dramatisk retninger. En liten stund var det vanlig med børsras på 5 prosent den ene dagen og rally på 7 prosent dagen etter.

- Intradagsvingninger på 5 prosent er greit å slippe akkurat nå, avslutter aksjemegleren til NA24 iMarkedet.

Gullaksjer
Gull- og gruveselskapet Crew Gold Corporation er dagens vinner ved lunsjtider og stiger 7,77 prosent. Gullprisen er på full fart opp igjen etter å ha vært tynget av den negative tendensen i råvaremarkedet. Prisen på det edle metallet stiger videre onsdag formiddag etter at den ble løftet rundt 3 prosent i den amerikanske handelen i går. Oppgangen i gullprisen dro med seg gullaksjene på Wall Street i går.

Det andre gull- og gruveselskapet på Oslo Børs, Int. Gold Exploration, stiger igjen onsdag og er ved lunsjtider opp 5,18 prosent.

Bulkrederiet Golden Ocean Group som er kontrollert av John Fredriksen stiger 4,69 prosent.

Gigantene tynger
Oljetungvekterne blir fortsatt tynget av noe svakere oljepris. Prisen på et fat nordsjøolje med levering i august stiger 67,73 dollar på råvarebørsen i London.

Norsk Hydro er den mest omsatte aksjen og er ved lunsjtider ned 0,66 prosent til 150,50 kroner. Statoil faller 1,91 prosent til 154 kroner.

Den store investeringsbanken UBS senker kursmålet i Statoil til 178 kroner fra 190 kroner pr. aksje. UBS beholder den nøytrale anbefalingen til Statoil-aksjen, melder Dow Jones Newswire.

De to andre oljeselskapene DNO og Altinex har fått en verre utvikling utover dagen. DNO faller 4,07 prosent til 11,80 kroner, mens Altinex faller 2,50 prosent til 1,17 kroner.

Svake oljeserviceaksjer
Oljeserviceaksjene gjør det også dårlig på Oslo Børs denne dagen. Riggselskapet SeaDrill faller 2,53 prosent, mens Acergy er ned 2,54 prosent. Fred. Olsen Energy faller 3,22 prosent, mens SeaBird faller 2,44 prosent

SeaBird la fredag inn et bud på alle aksjene i seismikkselskapet Global Geo Service. En rekke småaksjonærer har gått i mot dette budet og mener at selskapet er mer verdt enn de 5,25 kronene SeaBird er villige til å betale. GGS faller 1,83 prosent til 5,35 kroner.

Tomra, Frontline og Pan Fish er de tungveksterne som gjør det best denne dagen. Aksjene stiger henholdsvis 2,23, 1,41 og 1,04 prosent.

Tapte ankesak
P4 Radio Hele Norge faller 9,09 prosent til 20 kroner og der den største taperen på Oslo Børs ved lunsjtider. Det er kun omsatt aksjer for 70.000 kroner i P4.

Dolphin Interconnect Solution følger etter med en nedgang på 6,67 prosent også det på lav omsetning i aksjen.

Kjemikalietankrederiet Stolt-Nielsen tapte en viktig anke i forbindelse med kartellsaken i USA, og kan nå være nær å bli tiltalt av amerikanske myndigheter. Ifølge TradeWinds har ankedomstolen US Third Circuit Court of Appeals avvist Stolt-Nielsens anke for å få en ny høring i forbindelse med kartellsaken anlagt av det amerikanske justisdepartementet.

Markedet svarer med å sende aksjekursen ned 6,32 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.