NA24.no

E-post rammer Posten

Foto: Falch, Knut (SCANPIX)
Sist oppdatert:
En kvart milliard fra staten hindrer ikke inntektsfall.

- Lavkonjunktur og elektronisk substitusjon påvirket omsetningen negativt, men omfattende effektiviseringstiltak og kostnadsreduksjoner ga resultatfremgang, skriver Posten Norge i en melding.

Kvart milliard
Driftsinntektene i første halvår ble 13,8 milliarder kroner, mot 14,1 milliarder i samme periode i fjor.

Lavere aktivitet i markedet og overgang til elektroniske alternativer til brev og banktjenester påvirket konsernets omsetning negativt.

- Sammenlignet med i fjor påvirkes omsetningen positivt av inntektsføringen av statlige kjøp av ulønnsomme tjenester på 259 millioner kroner, heter det.

Resultatfremgang
Driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) ble 526 millioner kroner i andre kvartal mot 472 millioner kroner i samme kvartal i fjor. en forbeding på 52 millioner kroner.

- Postens driftsresultat før engangseffekter og nedskrivninger ble styrket i første halvår, sammenliknet med samme periode i fjor, og endte på 381 millioner kroner, melder statsselskapet.

Sparetiltak
Posten forbedret driftsresultatet før engangseffekter og nedskrivninger med 70 millioner kroner. Effektene av Spinnaker-programmet kompenserte for bortfallet av inntekter som følge av volumfall i selskapet.

- Det er gledelig å se at effektiviseringsprogrammet leverer som forutsatt og ga resultatfremgang i et år med lavkonjunktur, sier konsernsjef Dag Mejdell.

God kvalitetsutvikling
I andre kvartal i år ble 89,6 prosent av A-post levert over natt. Det beste resultatet noen sinne og godt over konsesjonskravet på 85 prosent.

- Det er spesielt gledelig å registrere at forbedringstiltakene gir gode resultater for kundene. Vi har lyktes med å heve leveringskvaliteten samtidig som vi har effektivisert driften, skriver Mejdell.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere