NA24.no

En kvinne som fryktes å ha blitt smittet av ebolaviruset, hjelpes inn i en ambulanse i Monrovia i Liberia. Foto: James Giahyue / Reuters / NTB scanpix
En kvinne som fryktes å ha blitt smittet av ebolaviruset, hjelpes inn i en ambulanse i Monrovia i Liberia. Foto: James Giahyue / Reuters / NTB scanpix Foto: Stringer

Ebola kan ramme afrikanske økonomier knallhardt

Økonomien til land i Vest-Afrika med ebola-utbrudd vil rammes knallhardt om ikke epidemien stoppes, advarer Verdensbanken.

De tre landene som er hardest rammet av Ebola-epidemien, Sierra-Leone, Guinea og Liberia, vil samlet kunne tape milliarder av dollar, advarer banken i en analyse som ble lagt fram onsdag.

I verste fall kan den økonomiske veksten i Guinea, Sierra-Leone og Liberia synke med henholdsvis 2,3, 8,9 og 11,7 prosentpoeng i 2015, advarer banken. Årsaken til det eventuelle fallet er frykten for smitte, noe som blant annet rammer turisme og handel. 

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere