NA24.no

EDB fornyer avtale med bank

Thorolf Thorstensen, Konserndirektør forretningsområdet Global IT Operations i EDB ErgoGroup ASA
Thorolf Thorstensen, Konserndirektør forretningsområdet Global IT Operations i EDB ErgoGroup ASA Foto: EDB ErgoGroup ASA
Gjensidige inngår avtale med EDB ErgoGroup om datavarehus-plattform.

- Gjensidige har valgt å fornye samarbeidet med EDB ErgoGroup for sitt datavarehusmiljø og moderniserer samtidig den teknologiske plattformen. Gjensidige får gjennom denne leveranse en standardisert, dynamisk, fleksibel og skalerbar løsning, sier konserndirektør for IT Operations Thorolf Thorstensen i EDB ErgoGroup.

Informasjon fra Gjensidige-konsernets forsikringssystemer og andre strategiske systemer lastes over til datavarehuset og bearbeides her inn i en felles informasjonsmodell. Gjensidige forsikring bruker informasjonen fra datavarehuset som et viktig verktøy for felles rapportering, strategisk styringsinformasjon, CRM, fraud detection, data mining og til ulike analyseformål. Gjensidige anser tilgang til informasjonen i datavarehuset som driftskritisk, og har derfor etablert full failover og katastrofesikring på systemet.

Enkelhet og skalerbarhet
- Gjensidige så etter en løsning der de kunne oppnå kostnadsdeling for basis drift av plattformen, slik at de selv ikke måtte bære hele etableringskostnaden og de senere driftskostnadene, sier Thorolf Thorstensen.

- Gjensidige er fornøyd med løsningen fordi EDB ErgoGroup leier ut prosessorkraft med databaselisenser etter forbruk, forklarer Elin Settemsdal hos Gjensidige, og legger til : Med denne løsningen kjøper vi en tjeneste, og vi behøver ikke forholde oss til den tekniske infrastrukturen. Vi vet tjenestene kjører på EDB ErgoGroup sin til enhver tid beste løsning.

Den inngåtte kontrakten løper i fem år og har en minimumsverdi på 32 millioner.

Spennende løsning
EDB ErgoGroup har etablert en løsning der kunden kan avrope kapasitet til forhåndsavtalte priser og intervaller. Dermed får man en on-demand-løsning, der kunden betaler for den perioden og mengden ekstra kapasitet de faktisk bruker.

- On-demand-løsningen på dette området åpner helt nye dører. For kundene betyr dette rask levering ved endret kapasitetsbehov og kostnader basert på reelt forbruk. For oss som leverandør betyr dette mer effektiv utnyttelse av infrastrukturen og virtualisering av infrastruktur og tjenester på et nytt område, forklarer Thorstensen.

For EDB ErgoGroup har kontrakten teknologisk verdi fordi selskapet tar i bruk en moderne plattform basert på IBM Power 7 teknologi på dette området. Plattformen støtter Linux, AIX og IBM, og er i praksis samme maskinvareteknologi som brukes i IBM Stormaskin.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere