*Nettavisen* Økonomi.

EDB ikke helt på linje

Klarer ikke helt innfri på topp eller bunn.

Konsernsjef Endre Rangnes i EDB Business Partner la onsdag morgen frem IT-selskapets resultat for fjerde kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

Før skatt endte resultatet på 114 millioner kroner. Det er en nedgang fra 130 millioner kroner i samme periode året før.

Driftsresultat før avskrivninger endte på 173 millioner kroner mot 158 millioner kroner i tilsvarende kvartal 2006. Det ordinære driftsresultatet endte på 147 millioner kroner mot 141 millioner kroner.

Analytikerne ventet ifølge estimater innhentet av SME Direkt på vegne av TDN Finans at EDB ville legge frem et resultat før skatt på 118 millioner kroner. Samtidig ventet de at driftsresultat før avskrivninger ville havne på 176 millioner kroner og det ordinære driftsresultatet ville ligge på 150 millioner kroner.

Driftsinntektene i fjerde kvartal ble på 1.685 millioner kroner og er en oppgang fra 1.588 millioner kroner i samme periode året før, men under forventningene på 1.713 millioner kroner.

- EDB er godt posisjonert ved inngangen til 2008. Med 53 prosent vekst i ordreinngangen har EDB en solid plattform for å sikre organisk vekst. Målsettingen for EDB i tiden fremover er å realisere det store potensialet vi ser i IS Partner, utnytte den leveransekapasiteten vi har etablert i India og Ukraina, samt fokusere på videre organisk vekst i Norden, sier konsernsjef Endre Rangnes i EDB Business Partner i resultatpresentasjonen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag