NA24.no

EDB innfridde

IT-konsernet EDB Business Partner levert litt over markedsforventingene på driften.

Det store norske IT-konsernet EDB Business Partner leverte tall for andre kvartal som kun er svakt under hva selskapet klarte i andre kvartal 2008.

NA24 - din næringslivsavis

Styret i selskapet merker imidlertid at det har vært en svekkelse av markedene, og har iverksatt kostnadstiltak i alle virksomheter.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Over på driften
EDB hadde i andre kvartal driftsinntekter på 1.923 millioner kroner, som var omtrent som forventet av markedet, viser estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans. Analytikerne hadde ventet 1.933 millioner i snitt. I samme periode i fjor dro konsernet inn 2.034 millioner kroner.

Driftsresultatet før goodwillavskrivninger endte på 151 millioner kroner, mens analytikerne hadde sett for seg 136 millioner kroner. I samme periode i fjor endte EBITA på 151 millioner kroner, men det var etter belastning av engangsposter på 41 millioner kroner.

Driftsresultatet lød på 107 millioner kroner, mot ventet 99 millioner kroner.

Bunnlinjen endte på 60 millioner kroner før skatt, mot 51 millioner i andre kvartal i fjor. Resultat per aksje lød på 42 øre, mot ventet 46 øre per aksje.

Sterke ordrebok
EDB Business Partner hadde ved utgangen av andre kvartal ordre inne for 14.151 millioner kroner, etter kun en mindre nedgang i forhold til utgangen av første kvartal Selskapet dro i andre kvartal inn 1,7 milliarder kroner i nye kontrakter.

Styret i EDB beskriver forholdene i det nordiske IT-tjenestemarkedet som fortsatt i svekkelse, og forventer at markedsforholdene vil forholde seg negative i noe tid fremover. Det er derfor iverksatt kostnadskutt i alle virksomhetsområder innen konsernet.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere