NA24.no

EDB signerer og selger

EDB Business Partner har sikret seg en ny større outsourcingskontrakt.

Samtidig med at EDB har lagt frem tallene for andre kvartal, kan selskapet melde at de har inngått en ny større outsourcingskontrakt. Det meldes også onsdag at selskapet selger to mindre virksomheter i Sverige.

NA24 - din næringslivsavis

Ny kontrakt
Et stort skandinavisk industriselskap har i dag inngått en global leveranseavtale med EDB for levering av IT-infrastrukturtjenester. Avtalen har i utgangspunktet en initiell kontraktsverdi på 225 millioner kroner og løper i 5 år.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Avtalen dekker områdene distribuert databehandling, connectivity og applikasjonstjenester for selskapet globalt, og vil starte med roll-out ved selskapets hovedkontor samt selskapets produksjonssted i Asia.

Den globale leveranseavtalen kommer i tillegg til EDBs nåværende leveranser til selskapet innen konsulenttjenester og applikasjonsforvaltning.

Selger to
EDB melder også onsdag at konsernet selger mindre virksomhet i Sverige som ligger utenfor selskapets kjernevirksomhet.

EDB får samlet tilført 26 millioner svenske kroner for disse virksomhetene, opplyser selskapet i en egen melding.

Salget gjelder kursvirksomheten i Sverige som har vært organisert i selskapet Astrakan Strategisk Utbildning AB. Forventet overtagelse er medio august 2009. Virksomheten har 6 ansatte.

I tillegg har EDB inngått en intensjonsavtale med sikte på salg av markedsføringsvirksomheten Guide Market Solutions AB. Dette er en enhet som har spesialisert seg på rådgivning knyttet til salg og markedsføring, noe som ikke inngår i EDBs fokusområder. Virksomheten har 60 ansatte.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere